Relaxációs művészkedés a sétányon

Szombat délelőtt remek időre ébredtünk; éppen alkalmas egy kirándulásra, a természet szépségeiben való gyönyörködésre. A Hamza Múzeum dolgozói úgy gondolták a természetjárást össze lehet kötni a művészettel s megalkották a PicTúra ötletét, amely lassan évről évre visszatérő hagyománnyá válik városunkban.

A szép idő és az izgalmas program többeket kicsalogatott a lakásból. Ki a múzeumnál kijelölt gyülekezőhelyre, ki már egyenesen a Zagyva sétányra gyalogolt, hogy ezzel teljesítse a projekt túra részét. A múzeumból induló maroknyi csapatot alkotó művésztársak várták a vízpart árnyas fái alatt. Robosztus, illetve kecses ívű hídjaink, a zöld megannyi árnyalatában pompázó növények, a víz játéka, és a csendet néha méltatlankodó hápogással megzavaró vadkacsák tálcán kínálták a témát, ami papíron való megörökítésre várt.

Ki-ki hangulatához, tehetségéhez mérten ecsetet, pasztellkrétát, ceruzát ragadott, és hozzálátott a nagy mű elkészítéséhez. Az alkotásban való koncentrálást nagyszerűen kiegészítette a mozi előtt játszó pánsíp művész, aki kellemes relaxációs muzsikával szórakoztatta az arra járókat, és a festőket, rajzolókat. A délelőtti művészkedés valódi feltöltődés volt, kár hogy az égiek dél körül megelégelték ezt a nagy nyugalmat és jókora frissítő záport zúdítottak a nyakunkba.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?