Korszakváltást! – ellenzéki sajtóközlemény

Az ellenzéki pártok jászsági szervezeteinek vezetői és a Mindenki Magyarországa Mozgalom részéről Lukácsi Katalin alelnök, valamint az ellenzéki pártok közös országgyűlési képviselő-jelöltje, dr. Kertész Ottó tartott megbeszélést november 30-án Jászapátin, a helyi MSZP irodájában. A találkozó eredményeként Korszakváltást! címmel sajtóközleményt adtak ki, melyet az alábbiakban közlünk.

Korszakváltást!

Mi, a demokratikus ellenzéki pártok (DK, Jobbik, LMP, Momentum, PM és az MSZP) valamint a Mindenki Magyarországa Mozgalom jászsági képviselői mindent megteszünk azért, hogy Magyarországon több, mint kormányváltás, politikai korszakváltás legyen. A demokratikus intézményrendszer visszaállítás, az egyéni és polgári jogok maradéktalan biztosítása mellett, fontosnak tartjuk az esélyegyenlőség, a szolidaritás és a környezet biztonságát is. Tisztában vagyunk azzal, hogy Márki-Zay Pétert miniszterelnöknek jelölő választópolgárok a korrupció, az oligarchák érdekhálójának felszámolását, és igazságosabb Magyarország létrehozását is elvárják tőlünk.
Megállapodtunk dr. Kertész Ottó országgyűlési képviselőjelölt teljes kötrű támogatásáról a 2022. évi választásokra, mert szeretnénk, hogy tisztességes, szakmailg felkészült ember legyen a Jászság országgyűlési képviselője. Megállapodtunk abban is, hogy a jászsági választókerület minden településén, és az online térben a demokratikus ellenzéki pártok képviselői ismertetni fogják a jelölt programját és közreműködnek támogatóik mozgósításában, kampányának lebonyolításában. Mindezek érdekében megalakítottuk a kampányt szervező „Jászságért” kampánytanácsot, amelyben az aláíró szervezetek egyenlő jogokkal és kötelességekkel rendelkeznek.
Meggyőződésünk és tapasztalataink szerint a Jászságban többségben vannak azok, akik változást szeretnének. Abban is biztosak vagyunk, hogy a Fidesz szavazói között is sok olyan van, akik már nem tudnak azonosulni azzal a megosztó, csak a gazdagok és híveik szűk csoportját támogató politikával, amit az Orbán-kormány képvisel. Itt az idő, hogy változtassunk sorsunkon és ehhez kérjük sa jászságiak, valamint az újszásziak, tiszasűlyiek támogatását.

Jászapáti, 2021. november 29.

dr. Gedei József (DK), Túróczi György (Jobbik), Tóth Áron (LMP), Kovács Mihály (Momentum), Kovács Zoltán (PM), Balogh Béla és Szekeres Imre (MSZP), Lukácsi Katalin (MMM).

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?