Megalakult a Jászsági Kossuth Kör

A Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt nevével fémjelzett Mindenki Magyarországa Mozgalom Kossuth Köröket szervez az országban, hogy a kormányváltásban érdekelt pártok és civilek erejét egyesítse. A Jászsági Kossuth Kör november 28-án, vasárnap Jászberényben, az egykori Jász Látogatóházban alakult meg.

Lukácsi Katalin, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alelnöke vezette azt a találkozót, november 28-án, vasárnap délelőtt, melynek célja a Jászsági Kossuth Kör megalakítása volt. Jászberényből és több jászsági településről mintegy két tucat érdeklődő gyűlt össze, akik között volt vállalkozó, volt egykoron fideszes országgyűlési képviselő és a Dél-Pesti Kossuth Kör két vezetője is eljött a találkozóra. Ők azért érkeztek, hogy a billegőnek számító JNSZ megyei 2-es választókörzetben dr. Kertész Ottó megválasztását segítsék. Amennyiben a pártok ebben megegyeznek, akkor ők aktívan beszállnak a jászságiak kampányába.

Az ellenzéki pártok képviselő-jelöltje is ott volt a megbeszélésen, ahol az egyenkénti bemutatkozás során mindenki elmondta, miért jött és miért szeretne csatlakozni a Jászsági Kossuth Körhöz. Dr. Kertész Ottó arra kérte a megjelenteket, hogy ne ellenzékről beszéljenek, hanem kormányváltó erőről. Ez az üzenet ugyanis sokkal jobban átjön az embereknek. A beszélgetés során elhangzott, hogy nagyon kemény kampányra kell számítani, s nagyon sokat kell a kormányváltó erőknek azon dolgozni, hogy az általuk korruptnak nevezett Orbán-rezsimet leváltsák. A megjelentek egyetértettek abban, hogy a kormányváltó erők, az együtt dolgozó pártok és civilek csak közösen tudják elérni céljukat. A cél pedig, ahogy azt Lukácsi Katalin megfogalmazta, a 2/3-os győzelem, mert akkor sokkal könnyebb feladat lesz a normális Magyarország visszaállítása.

A több mint egyórás beszélgetést követően megalakult a Jászsági Kossuth Kör, melynek vezetőjévé Lénárt Gábort választották.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?