Mézet kaptak az Angyalkert óvodások

A Jászberényi Nagyboldogasszony Katolikus Óvoda, Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnázium Angyalkert tagóvodájában járt november 29-én, hétfőn délelőtt a Molnár Méhészet képviseletében Molnár György és felesége. Nem jöttek üres kézzel, az ovisok 20 kilogramm mézet kaptak tőlük.

Az adományozás története azért egy kicsit bonyolultabb ennél. Történt ugyanis, hogy Molnár György, aki egykoron kosárlabdázott és Németh Zsuzsanna, aki viszont röplabdázott, úgy gondolta, hogy egy óvodát bevon a méhészkedésbe. Mégpedig úgy, hogy a kiválasztott ovi négy csoportja kifestette egy kaptár egy-egy elemét, s a méhek által abba gyűjtött mézet az ovisok megkapják. Az óvoda kiválasztása nem volt nehéz, hiszen a házaspár két gyermeke is az Angyalkert Óvodába jár. Mivel az intézmény vezetői örömmel vették a kezdeményezést, a kaptár kifestése tavasszal megtörtént, s a többi nyáron már „csak” a méhecskék és a Molnár házaspár dolga volt. Mármint, hogy az együttműködés „gyümölcseként” a méz a gyerekek rendelkezésére álljon.

– Húsz kiló vegyes mézet tudtunk most hozni az ovisoknak. Ez a kaptár nem vándorolt, a tanyánkon helyeztük ki. Különböző nyári virágzó kultúrák nektárjait gyűjtötték ezekbe a méhek, s ennek eredménye lett ez a nyári vegyesméz. Eléggé összetett, zamatos, vegyes virágméz ez, melynek fogyasztása nagyon egészséges – mondta Molnár György, aki azt is elárulta, hogy méhészetük már megkapta a bioméhészet minősítést. Sőt azt is elmondta, hogy terveik szerint a nyártól már bemutató méhészet keretében a tanyájukon bárkivel megismertethetik majd a mézkészítés folyamatát. Mert igazán jó lenne, ha minél többen tisztában lennének azzal, hogy a méhészkedés, a méhészet, a méhek mit is adnak az embereknek.

Molnár György és felesége ezúton is köszönetet mond az Angyalkert Óvodai vezetésének, hogy szívesen fogadták a felajánlást és partnerek voltak a program lebonyolításában. Nem titok, a házaspár további együttműködésekben is gondolkozik, mert szerintük a jövőt a fiatalok jelentik, s a jövőbe érdemes befektetni.

 

Vélemény, hozzászólás?