Jászberényi mézes siker

A Békés Megyei Göndöcs Benedek Méhész Egyesület és az Országos Magyar Méhészeti Egyesület pályázatot írt ki az „Év kiváló Magyar méze 2020” cím elnyerésére. A verseny célja – melyet minden évben a Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztiválhoz kapcsolódva rendeznek meg – a kereskedelmi forgalomban kerülő termelői és áruházi természetes eredetű mézek minőségi kontrollja, szakszerű bírálata, valamint az „Az Év Kiváló Magyar Méze 2020” díj odaítélése volt.

Tizenegyedik alkalommal hirdették ki az Év Kiváló Magyar Méze verseny győzteseit. Az eseményre az ország minden tájáról összesen 269 minta érkezett, melyeket laboratóriumi vizsgálatnak is alávetettek. A következő kategóriákban lehetett nevezni: akácméz, repceméz, vegyes virágméz, fajtaméz, különleges méz és egyéb fajta méz.

A verseny ünnepélyes eredményhirdetését december 12-én, szombaton online formában tartották meg. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei méhészek jól szerepeltek a versenyen, hiszen három első helyezést is elértek.

Az Egyéb fajtaméz kategóriában a legjobbnak a jászberényi ifj. Molnár György (Molnár Méhészet) erdei méze bizonyult, aki első alkalommal pályázott a díjra két mézével. Az akác méze arany minősítést ért el, erdei méze pedig kategóriagyőztes lett, amely által jogosult az Év kiváló magyar méze 2020 címke használatára.

Sikeréhez olvasóink nevében is gratulálunk!

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?