Szolid, látványos táncgála

Július 28-án, szombaton a XXIV. Társastánc Gálára gyűlt össze a tánckedvelő közönség, melyet a szokásostól eltérően az Ifjúsági Házban rendeztek meg. Városunk tehetségei mellett vendégtáncosként Bencsik Gergő és Sándor Szilvia, a magyar táncbajnokság dobogósai is felléptek.

A július végi forró nyári estén egy könnyed, légies koreográfiával a Kék Duna keringővel nyitották meg az idei táncgálát az egyesület tehetségei.

Az elbűvölő ruhák, a látványos elemek megalapozták a gála hangulatát, és a későbbiekben is ez jellemezte a táncestet.

Oláhné Molnár Anna, a Lehel-Melody TSE elnöke köszöntötte a szép számmal érkezett szülőket, rokonokat és érdeklődőket. Elmondta, hogy éppen 24 évvel ezelőtt, az első Társastánc Gálának adott otthont az Ifjúsági Ház, majd a nagy érdeklődésre való tekintettel a Bercsényi Sportcsarnok, végül pedig a Szabadtéri Színpad lett a rendezvény állandó helyszíne. Az idei szolidabb körülmény annak köszönhető, hogy az egyesület táncosai közül többen érettségi előtt álltak, így a tanulás miatt szeretett hobbijuk és a próbák háttérbe szorultak. Ennek ellenére idén sem maradhat el a szeptembertől idáig begyakorolt koreográfiák bemutatója. Molnár Anna – előrebocsátva a jövő évi rendezvény sajátosságát –, elmondta, hogy 2019-ben az egyesület 50 éves fennállását és a táncgála 25. évfordulóját is megünneplik.

Ennek tükrében talán még izgatottabban lépett színpadra az egyesület utánpótlás csapata, akik virágkeringővel örvendeztették meg a közönséget. Őket Bencsik Gergő és Sándor Szilvia, az est vendégtáncosai követték angol keringővel. Az összeszokott páros mozdulatai csakúgy vonzották a szempárokat, több fellépő az ajtóból kukucskált, onnan nézték a profik lépéseit.

Az elegáns mozdulatsorok után kissé bohókásabb koreográfiával, a Charleston formációval idézték meg a 20-as évek hangulatát az egyesület haladó táncosai. Nem maradhatott ki a felhozatalból a tangó, a bécsi keringő, a polka, és a fülbemászó dallamokat ígérő Mary Poppins formáció sem.

Az est második részében a tüzesebb, latin táncok hódítottak, így láthattunk mambó, jive, cha-cha, rumba táncokat is. Bencsik Gergő és Sándor Szilvia A latin és B standard magyar táncbajnokság dobogósaitól bőven lehetett tanulni, hiszen az utóbb felsorolt táncok nagymesterei.

Az érzéki és a könnyed mozdulatsorok találkozása feltüzesítette a hangulatot, amit a záró Latin Mix tett teljessé. Molnár Anna és tanítványai ezúttal is kitettek magukért, jövőre pedig még látványosabb jubileumi gálával várják az érdeklődőket.

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?