Jobbikos utcafórum

Jászberényben járt Vona Gábor a Jobbik pártelnöke november 29-én délelőtt és utcafórumot tartott Budai Lóránt országgyűlési képviselő-jelölt társaságában a Szent Erzsébet Kórház bejárata közelében.

Vona Gábor a Jobbik Magyarországért Mozgalom miniszterelnök jelöltje az országot járva igyekszik javítani pártja választási esélyeit, ezért látogatott el a Jászság több településére is utcafórumokat tartani. Jászberényben háromtucatnyi ember – zömében jobbikos szimpatizáns –, volt kíváncsi a pártelnök szavaira, aki európai bérunió érdekében indított aláírásgyűjtés mellett is kampányolt.

Budai Lóránt a Jobbik jászsági vezetője elmondta, hogy „van baj elég az országban, amire a Jobbik a gyógyír”.

A fórumot politikai közjáték zavarta meg, két kormánypárti szimpatizáns egy Közgép feliratú transzparenst feszített ki a pártelnök és az országgyűlési képviselő jelölt mögött. Az ellentüntetők transzparensek formájában tették fel Vonának a kérdést: „Gábor, te hiszel még magadnak?”

Vona Gábor elmondta, hogy az értelmes párbeszédben hisznek és jövőképében olyan országot képzel el, ahol egymás fórumait nem zavarják a politikai ellenfelek, ellenben a párbeszéd és a teremtőerő igyekszik nemzetté kovácsolni a magyarokat. A szélsőséges politikai viszonyok miatt Vona szerint fasisztának mondott jobboldalra és kommunistának mondott baloldalra szakadt az ország, pedig párbeszédre lenne szükség, hogy az ország gondjait megoldják. Erre is felkészül a Jobbik, ha nem sikerül legyőzni a jelenleg kormányzó erőket. A pártelnök nyilatkozatában kijelentette, hogy szükséges alázattal és szerénységgel, de a kellő magabiztossággal készülnek mind a választásra, mind az azt követő kormányzásra.

A fórum néhány érdeklődő által feltett kérdés megválaszolásával zárult.

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?