Bemutatta berényi országgyűlési képviselő-jelöltjét a Jobbik

Még 2017 tavaszába alig léptünk, de már bemutatta berényi országgyűlési képviselő-jelöltjét a Jobbik. A 2018-as országgyűlési képviselő választáson Budai Lórántot indítja a Jobbik Magyarországért Mozgalom – hangzott el az április 7-én, pénteken délelőtt tartott sajtótájékoztatón.

Dr. Lukács György László országgyűlési képviselő, a Jobbik Magyarországért Mozgalom frakcióvezető-helyettese mutatta be pártja 2018-as képviselő-jelöltjét. A jászberényi születésű Budai Lóránt korábban a helyi kórházban, azon belül a radiológián tevékenykedett. Az egészségügy mellett a közélet iránt is érdeklődött, így 2009-től csatlakozott a párthoz.

A frakcióvezető-helyettes a legaktívabb megyei és helyi képviselőként jellemezte, hiszen munkássága alatt nemcsak a helyi ügyekkel foglalkozott, hanem a megyét érintő kérdésekre is számos javaslatot tett az országgyűlések alkalmával. Beszédét személyes véleményével zárta: „2018-ban arra készül a Jobbik, hogy a Jászságnak Jobbikos képviselője legyen, egy olyan sikeres politikus személyében, aki aktív, munkájában a pontosságról, becsületességről ismert.”

Budai Lórántot 2010-ben választották önkormányzati képviselőnek, majd 2014-től a Jobbik zászlaja alatt a Jászságot képviselte a megyei közgyűlésben. Ez idő alatt nemcsak a városi, hanem a megyei problémákat is megismerte. Az előző országgyűlési választáson tíz százalékkal pártja országos átlaga fölött szerepelt, és Jász-Nagykun-Szolnok megye 2-es számú országgyűlési választókerületében 19 településen második helyen végzett. Ennek tükrében jövőre is indul a választásokon.

Terveit a sajtótájékoztató keretén belül ismertette. Tapasztalatai alapján három fajsúlyos témára tért ki. Elsőként az anyagi biztonságot említette. Elmondta: a Jászság fővárosa munkalehetőségekben gazdag, azonban az alacsony bérezések miatt mégis munkaerőhiánnyal kell szembe nézni. A probléma megoldását a Jobbik a képzett és a jól megfizetett munkaerőben látja, amit a tavaly decemberben meghirdetett európai bérkiegyenlítés ötletével kíván megvalósítani. Következő pontként kiemelte a lelki biztonságot, amihez elengedhetetlen az egészségügy átalakítása és a kórházi bérek rendezése.

Végül elmondta: fontos a mindennapok biztonsága, ami magában foglalja a közbiztonságot és a közutak állapotát. A mély kátyúk miatt a Jászságban jó néhány közút veszélyes lehet, többek között említette a Jászkisér és Szolnok közötti útszakaszt. Jászberényben nagy szükség van az elkerülő út megépítésére, a közelmúltban történt szerencsétlenségek bizonyítják, hogy a belvárost érintő kamionos forgalom egyre több baleset okozója.

A képviselő-jelölt eltökélt célja, hogy a jászsági emberek életét könnyebbé tegye, amit képviselősége alatt szolgálattal, alázattal és munkával kíván elérni. „Teszem mindezt tiszta kézzel, magyar szívvel és erős hittel, hiszen mindháromra nagy szükség lesz az elkövetkezendő időszakban. – fogalmazott Budai Lóránt. Továbbá elmondta az idei év legfontosabb célkitűzése, hogy az emberek megismerjék a párt ötleteit, javaslatait és ennek fényében döntsenek a jövő évi választásokon.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?