Európa legszebb négyévese

Menyhárt Lola a berényi óvodás mindössze fél éve él a szépségversenyek világában mégis rendre megnyeri a legszebbeknek járó jutalmat. Hétvégén, a bulgáriai világversenyen mérettette meg magát, ahol korosztályában Európa legszebb kislányának választották.

Lola legutóbbi beszélgetésünk alkalmával még csak álmodozott a világversenyről, ami hétvégén valóssággá vált számára. A Little Miss & Mister World szépségversenyen hét ország harminc versenyzője szállt harcba a koronáért. Magyarországot öt induló képviselte, köztük a Jászság apró gyöngyszeme Lola, aki különdíjasként, a világverseny második helyezettjeként és Európa legszebb kislánya címmel térhetett haza. A világversenyhez hosszú út vezetett, ami nemcsak a több mint egy mérföldes távolságot jelentette, hanem a kitartó felkészülést is, melyet a család közösen csinált végig.

–„Lola igazi hős volt a hosszú út során, várta a versenyt és természetesen azt is, hogy életében először láthassa a tengert. Amikor a díjazás napján kimondták a nevét a színpadon, feleségemmel, Andreával együtt könnybe lábadt a szemünk. Nagyon büszkék vagyunk rá.” – mondta, Menyhárt Gábor az apró királynő édesapja.

A mezőnyben a berényi kislány volt a legfiatalabb, ennek ellenére rendkívül profin csinálta végig a műsorszámát. A Bulgáriában töltött öt nap alatt, Lolának teljesült nagy vágya és időzhetett a napsütötte tengerparton, ahol négyévesekhez méltón kagylót gyűjtött és homokvárat épített.

– Úgy gondoljuk, előnyére válnak a versenyek, már most sokkal közvetlenebb, bátrabb és mivel angolul is be kell mutatkoznia a fellépésekkor sokat fejlődött a nyelvtudása. Jókedvvel csinálja, amíg élvezi, szülőként támogatjuk őt – részletezte a büszke édesapa, majd lapunknak nehézségeikről is beszélt. „Nagy kihívást jelentett levezetni a 14 órás utat, illetve sajnos anyagilag sem olcsó mulatság, szeretnénk támogatókat találni a hasonló megmérettetésre.”

Mivel a kihívásokat siker koronázza Lola története korántsem ért véget, legközelebb egy hét múlva Siófokra, a következő szépségversenyre utazik. Ugyanakkor meghívást kapott a tengerentúli versenyekre is, többek között a Dominikai Köztársaságba, valamint a görögországi világversenyen is szívesen látják a mini szépséget.

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?