Gondolatok a szeretetről

A Jászapáti Szent Imre Katolikus Általános Iskola a korábbi évekhez hasonlóan 2015-ben is megrendezte diákjai és dolgozói részére a karácsonyi műsort.

December 14-én az iskola minden tanulója részt vett a Kovács József atya által bemutatott szent misén, ahol az adventi készülődés jegyében halhattunk megszívlelendő gondolatokat a szeretetről.

Ezt követően a Pájer Antal Művelődési Házban a hagyományokhoz hűen az iskola diákjai bemutatták egymásnak, hogyan készülnek a karácsonyra.

A műsort az 1. A osztály nyitotta. Ők Nagy Józsefné és Fülöpné Fridrik Enikő tanító nénik vezetésével karácsonyi verseket és dalokat adtak elő. Őket követte a 2. A osztály betlehemes bemutatója, amit Kátainé Pataki Erzsébet tanító néni tanított be. A 2. B osztály Vágóné Csikós Éva és Kovács Gyuláné tanító nénik vezetésével szintén karácsonyi verseket és dalokat adtak elő.

A 3. A osztály a szeretetről mutatott be színdarabot, amellyel az adventi koszorút és a négy gyertyát, a hitet, a szeretet, a békét és a reményt varázsolták a nézők elé. A tanulókat Bartus Sándorné és Schmidtné Hiczfel Erzsébet tanító nénik segítették a tanulás során. Szintén Bartus Sándorné munkája alapján mutatta be a 3. B osztály a fenyő történetét, ahol az árván maradt kis fa az iskola udvarára került a gyerekek nagy örömére.

Nagy Sándorné és Kalmár Istvánné feldolgozásában a 4. A osztály a Boldogság kék madarát vitte színpadra, ahol a főszereplő gyerekek a boldogságot keresik és meg is találják a hétköznapokban. Az alsó tagozatos tanulók műsorát Nagypálné Nagy Zsuzsanna vezetésével a 4. B osztály zárta. Ők szintén adventi versekkel és énekekkel léptek színpadra.

A felső tagozatos színjátszó kör tagjai Budai Istvánné vezetésével a Kis gyufaárus lány történetét játszották el a korábbi évektől eltérő, újszerű módon. A történetet film formájában rögzítették és mutatták be az iskola tanulóinak.

Az ünnepi műsort Kocsisné Kaszab Zsuzsanna tanárnő vezetésével betlehemes előadás és közös éneklés zárta.