Ökonap a Maci Oviban

Tartalmas napot tölthettek a gyermekek a környezettudatosság jegyében július 20-án, a Maci Alapítványi Óvoda rendezvényén sok játékkal, kézműves foglalkozással és gyermekelőadásokkal.

Az óvoda hatalmas fákkal árnyékolt udvarán természetes anyagokból készült népi játszótérrel, megannyi újrahasznosítható tárggyal és sok színes kiegészítő programmal várták az óvodás korú és kisiskolás gyermekeket, hogy játékosan tanuljanak környezetünk megőrzéséről, tisztán tartásáról. Az utcazajtól mentes, dús növényzettel beültetett kertben mintegy oázist alakítottak ki a csemetéknek, így a nyári kánikulában is szabadon játszhatnak a napszúrás, leégés veszélye nélkül a friss levegőn.

Dobó Katalin intézményvezető lapunknak elmondta, hogy az ökonapot a Védőháló a családokért című sikeres pályázat útján szervezték meg. Az óvoda mindennapi életében már hosszú évek óta fontos szerepet játszik a környezetvédelem, az újrahasznosítás és az egészséges táplálkozás, így a gyermekek számára már nem volt ismeretlen a szelektív szemétgyűjtés, vagy kézműves foglalkozás egy-egy kupakkal, papírpohárral. A foglalkozáson a Hamza Gyűjtemény és jász Galéria munkatársai is aktívan részt vettek és segítették a kisebbeket egy-egy pörgettyű, dísztárgy elkészítésében. A nap folyamán az udvar új lakóval is bővült: zöldre festett gumiabroncsokból csúszott elő a Maci Ovi vízisiklója, a hátán megannyi hellyel a vidám ugrándozáshoz, játékhoz.

Nagy sikert aratott a gyermekek körében a meseelőadás, amit rövid pihenő követett. A bográcsban rotyogó gulyásleves és a mindenféle jóval megtöltött palacsinta délben tányérokba került és el is fogyott egy szempillantás alatt. A finom falatokkal eltelve még vígabban folytatódott a délután, többek között a Bogácsa zenekar vidám koncertjével.

Gergely Csilla

Gergely Csilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?