Duplázott az Újpest

Városunk fiatalon elhunyt kiváló futballistájára, utánpótlás edzőjére emlékezett a Jászberényi FC a II. Ládi József Emléktorna megrendezésével július utolsó hétvégéjén.

A tornát két korosztályban – U14 és U15 – rendezték összesen hét egyesület részvételével. Szombat reggel az U-14-es korosztály küzdelmeivel vette kezdetét a Ládi Emléktorna. Az öt csapat – Újpesti TE, JFC, Monor, Bp. Honvéd, Jászkisér –, körmérkőzéses rendszerben döntötte el a kupa sorsát. A rendező jászberényiek az U12 és U13-as vegyes összetételű korosztályt küldték pályára a 14 évesek mezőnyében, azaz a berényi srácoknak az idősebbekkel kellett felvenni a versenyt. Így is nagy küzdelemben csak 2-0 arányban maradtak alul az UTE ellen. Viszont nagynevű ellenfelüket a Bp. Honvéd fiataljait nagyszerű játékkal 2-1 arányban legyőzték. Majd következett a jászsági rangadó Jászkisér ellen, ahol változatos meccsen nagyszerű hajrával 4-3-ra nyertek a berényi srácok.

Monor ellen pedig azt kellett eldönteni, hogy melyik együttes kerül a képzeletbeli dobogó 2. és 3. fokára. Ez a meccs is hatalmas küzdelmet és a végén, 2-2-es döntetlent hozott, így a minden mérkőzését megnyerő UTE mögött a JFC fiataljai 2. helyen végeztek, megelőzve Monort, a Honvédot és Jászkisért. A torna legjobb játékosa a jászberényi Gazsi Botond lett.

Másnap, július 30-án, vasárnap az U15-ös korosztály mérte össze tudását, szintén öt csapat részvételével és ugyancsak körmérkőzéses formában. A jászberényiek az Újpesttel kezdtek és meg kellett hajolniuk a nagyobb tudás előtt, 4-0 arányban maradtak alul. A folytatásban aztán ők is megmutatták oroszlánkörmeiket és 6-0 arányban legázolták az FC Budapest együttesét. Majd Gyöngyös következett, akik ellen gyorsan megszerezték a vezetést, ám az ellenfél egyenlített, majd egy vitatott büntetővel 2-1-re megnyerte a meccset is. Az utolsó meccsen aztán magabiztos játékkal 3-1-re legyőzték Monor gárdáját. Az U15 korosztály kupáját is az UTE nyerte Gyöngyös előtt, a Jászberényi FC lett a harmadik, megelőzve Monort és az FC Budapest fiataljait. Ebben a korosztályban a torna legjobb hazai játékosa Muhari Zoltán lett.

– Ez a torna tökéletesen beleillett utánpótlás csapataink felkészülésébe, hiszen augusztus végén kezdődik a bajnoki rajt számukra. Örömteli, hogy nagynevű fővárosi klubok is elküldték fiatal focistáikat, így a színvonalra sem lehetett panasz – értékelte röviden Besenyi Gábor, a JFC egyik utánpótlás edzője a II. Ládi József Emléktornát.

Szerzők:
Ács Tibor
Pesti József

Fotó:
Pesti József

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?