Olajozott a Zsír on the Fest

Zsír On The Fest Alattyánon a sportpályán és környékén, július 7-8-án. Két nap és két éjszaka, ami a fociról, főzésről, futásról, erős emberek vetélkedéséről, no meg a felhőtlen szórakozásról szólt, és mindezekhez ott volt az elmaradhatatlan zsíros kenyér.

Jó kilenc éve a fociőrült Józsa Tomi szervezett tornát az alattyáni sportcsarnokban, a következő évben már több csapattal még egyet. Aztán kikerültek a meccsek a szabad térre és a helyi sportpálya lett a már országossá növekedett esemény otthona. Minden alkalommal több tíz kiló zsíros kenyér fogyott, ami ezért névadója is lett a foci kupának. Az elmúlt években több programot is kínáló szórakoztató rendezvénnyé, kétnapos fesztivállá nőtte ki magát az esemény, és egyedi „intézmény” lett a Zsír on the fest.

Pénteken rengeteg gyerek kergette a labdát, és nagyon jól érezte magát a rekkenő hőségben. Az éjszaka is jól sikerült: Yoko bácsi tolta a retrót, az Ufó együttes pedig az igazi megőrülést hozta. A szombat már a focié, ilyen szintű labdarúgás még talán sosem volt Alattyánon, mint most. Az amatőr ligában olyan kördöntő volt, hogy egyetlen pont döntötte el, a három csapat közül ki nyeri a tornát. A profi ligás csapatok őszintén állították, hogy ilyen jó meccseket nem játszottak mostanában. Akit éppen nem bűvölt el a labda, indulhatott futóversenyen két távon is, vagy vetélkedhetett az erős emberek megmérettetésén. De ha valaki nem akart elmozdulni a kánikulában, az árnyékban álló raklap bútorok és frissítője mellől, ámulhatott Bakó Ricsi kerékpáros triál show-ján, vagy bekukkanthatott a főzőversenyre, ahol mindenféléket kutyultak, de azokból rengeteget.

Szombat déltől kezdődött az eseményre kitelepült Trió Rádió Ritmus Bár című műsora. Az odaérkezők valóban fesztiválon érezhették magukat, a jó hangulathoz baráti árakon, ital, promóciókkal működtek a büfék reggeltől-reggelig. Este 9-kor kezdődött a beléptetés, de fél kilenckor már hatalmas tömeg várta a bejutást a buliba. Odabent DJ Sterbinszky izzította a bulit, éjfél előtt már ki kellett rakni a megtelt táblát. Pedig még érkezett Kis Grófo, akinek „nagyotment” koncertjén lüktetett a parti sátor. Aki még bírta, reggelig rázhatta a Zareh Kan és Litkei Lóri által pakolt dallamokra.

Zsír volt, sokszínű, remek hangulatú, sport és buli a Zsír ont the Fest. Igazi fesztivállá nőtte ki magát a Jászságban. Aki nem volt ott, jövőre megteheti!

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?