Ifjú tűzoltók versenye

Április 4-én zajlott a Jászsági Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny a jászberényi tűzoltólaktanyában. A többállomásos vetélkedőn 15 iskolai csapat mérhette össze elméleti és ügyességi tudását.

A megjelent általános és középiskolás diákokat valamint felkészítőiket Fózer Tibor tűzoltó ezredes köszöntötte a laktanya gyakorlati feladatokhoz előkészített udvarán. Megnyitóbeszédében tájékoztatta a résztvevőket, hogy az elmúlt hét esztendőben a tűzoltóság ad otthont a felmenő rendszerű katasztrófavédelmi ifjúsági vetélkedőnek. A legeredményesebb csapat tovább folytathatja a versengést, méghozzá a szolnoki fordulón, mely reményeik szerint az országos megmérettetésre történő kvalifikációval zárul.

A hagyományoknak megfelelően a helyi rendőrkapitányság, a helyi mentőállomás illetve a Vöröskereszt szervezete nyújtott segítséget az esemény lebonyolításában, a közreműködés pedig a feladatok tematikájában is visszaköszönt. „Nemcsak tűzoltós vagy tűzvédelmis kérdések lesznek, hanem iparbiztonsági, polgári védelmi és a felsorolt társszerveink szaktevékenységéhez kapcsolódó témakörök is.” – részletezte a több mint tíz állomásból álló verseny típusfeladatait a tűzoltó ezredes, majd átadta a szót Horti Brigitta alezredesnek, a verseny szervezőjének, aki a technikai részleteket osztotta meg a hallgatósággal.

Az eredményhirdetésre délután egy órakor került sor. A helyi versenyt általános iskolás korcsoportban Jászárokszállás Város Önkéntes Tűzoltó Egyesület csapata nyerte, felkészítőjük Soós Gergő pedagógus volt. Középiskolás korcsoportban a jászberényi Lehel Vezér Gimnázium csapata végzett az első helyen, őket az intézmény igazgatója, Antics István készítette fel. Mindkét csapat képviseli a Jászságot az április 11-ei szolnoki megyei fordulón. A rendezvény az Aranysas Étterem által felajánlott ebéd elfogyasztásával zárult.

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?