Egészséges ezüstévek

Folytatódott az Egészséges ezüstévekért előadássorozat a kórház nyugdíjas, hatvan év feletti dolgozói részére. Ezúttal a mozgás meghatározó szerepe és a diétás étkezés voltak a középpontban.

Ismét értékes előadásokkal, hasznos információkkal várták az egykori dolgozókat a kórház ebédlőjében kedden koradélután. Ez alkalommal dr. Fábián Ilona, a Rehabilitációs Osztály vezetője Hogyan őrizzük meg mozgásrendszerünk fiatalságát? címmel tartott előadást, majd Jancsikné Nagy Tünde gyógytornász beszélt a mozgás szerepéről hatvan év felett. Közkívánatra ezúttal is szó esett a fogyókúráról: Csief Anna dietetikus az elhízás diétás kezeléséről informálta a jelen lévőket.

Az Egészséges ezüstévekért című előadássorozat célja a hatvan év felettiek segítése tartalmas előadásokkal az őket érintő és érdeklő egészségügyi problémák elkerülésére, kezelésére. A Jászberényi Szent Erzsébet Kórház Egészségfejlesztő Irodája által szervezett programon az egészség megtartására fókuszáló előadások mellett a közösség összetartó erejét is megtapasztalhatták a jelen lévők. A gyümölcstálakkal gazdagított fehér asztalnál múltidéző beszélgetésre is volt lehetőség az egykori kollégákkal, barátokkal.

Gergely Csilla

Gergely Csilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?