MSZP-s adomány a Szent Erzsébet Kórház Gyermekosztályának

Az ellenzék közös országgyűlési képviselőjelöltje, dr. Kertész Ottó január utolsó napján, hétfőn délelőtt a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház oltóponti bejárata előtt adta át az MSZP országgyűlési képviselőinek adományát, melyet a csecsemő- és gyermekgyógyászati osztály kapott.

– Az MSZP országgyűlési képviselői a havi javadalmazásuk egy részét mindig az MSZP Szolidaritási Alapba fizetik be. Ebből tudnak az ország bármely területére támogatást adni olyan helyekre, ahol erre szükség van. Ezek nem nagy összegek, de mégis fontos segítséget jelentenek. Engem kértek meg, hogy a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház esetében egyeztessek, hogy itt milyen segítségre lenne szükség.  A csecsemő- és gyermekosztállyal vettük fel a kapcsolatot, s ők azt jelezték, hogy irodaszékeik már nagyon elhasználódtak, s ezek cseréjével tudnánk segíteni. Így mi most öt irodaszéket hoztunk az osztály számára, melyet dr. Galler Gábor szakorvos, a csecsemő- és gyermekgyógyászati osztály vezető helyettese vett át – mondta dr. Kertész Ottó, aki azt is elmondta, hogy azért a gyermekosztályon kezdett érdeklődni, mert a gyermek mindenkinek a szemefénye.

– Ha a gyermek beteg a családban az talán a legfájdalmasabb, a legnehezebben feldolgozható. Tehát az Önök munkája olyan alapellátás az ember életében, amelyet jó, ha minél jobb körülmények között végezhetnek. Ha pedig itt baj van, akkor nagyon elkél a segítség – jelentette ki dr. Kertész Ottó, aki az alkalmat megragadva, a kórház valamennyi dolgozójának megköszönte áldozatos munkáját, amellyel a Covid-19 járványt próbálják számunkra elviselhetőbbé tenni.

Dr. Galler Gábor megköszönte a segítséget, amelyre már nagy szüksége volt a csecsemő- és gyermekgyógyászati osztálynak.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?