Van, akin nem fog az idő

Fridvalszki Jánosné Sárközi Terézia kerékpárral jár szerte a városban. Hogy miért? „Mert mentemben megfájdul a talpam” mondta nekünk egyszerűen.

Kilencvenedik születésnapját köszönteni érkeztünk kedd délután otthonába, a Seregély utcába, ahol 67 éve lakik. Teca nénit mindenki ismeri a környéken, a ház előtt viruló szagos rózsaszín rózsáit sokan csodálják. Maga ápolja őket szeretettel és az udvarban lévő kert felásását, gondozását is szívesen végzi. Hiszen egész életében földműveléssel foglalkozott.

Jó egészségnek örvend, szellemileg friss, és úgy gondolja az „állandó tevékenység” talán a titka a magas kor elérésének. A város nevében Tamás Zoltán, a körzet önkormányzati képviselője adta át a miniszterelnök szép korúaknak szóló emléklapját. A virág mellé könyvet is hozott ajándékba, aminek az ünnepelt nagyon örült, mert szívesen olvas. A köszöntés további része vidám hangulatban telt. Teca néni rengeteg anekdotát mesélt, köztük olyanokat, amin az unokái is csodálkoztak.

A képviselő úrnak „tanácsolta” szerinte hogyan kellene a főtéren a megoldani a kerékpáros forgalmat és hogy, hová szeretne egy padot. Olyat, amin megpihenhet a Zagyvapart Sétány utcában mikor a vasútállomásról hazafelé tart. Teca néni tele van vidámsággal, energiával, sütés-főzéssel készül a szombati szülinapi köszöntésre, ahol együtt lesz az egész család. Mi reményünket fejeztük ki, hogy 95. és a 100. születésnapján is tudjuk majd köszönteni. Isten éltesse jó egészségben és családja körében sokáig!

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?