Tükörcseppek egy előadásról

Július 19-én, kedden este nyitották meg Gémesi Balázs és Szalai György Jászok – tükörcseppek című fotókiállítását a Déryné Rendezvényház Dísztermében.

Bár a megnyitót 18 órai kezdéssel hirdették meg, a későn érkezőknek sem volt aggódni valójuk, a rendezők bőven hagytak még időt a képek megtekintésére a hivatalos nyitás előtt és után is.

A kiállítást Mihályi Gábor, a Jászok rendezője nyitotta meg. Rövid beszédében hangsúlyozta, milyen hálás feladat ez, ugyanakkor milyen nehéz racionálisan, a fotóművészetre koncentrálva, az érzelmeket elfedve beszélni ezekről a gyönyörű képekről, amelyek a szívéhez oly közel álló eseményt örökítenek meg. Elmondta azt is, hogy mielőtt a képeket látta volna, úgy érezte, a bemutatón túl már az egész csak emlék, de amint végig sétált a termen, újra ott találta magát a színpadon. A képek újraébresztették az átélt pillanatokat. A fotókban minden ott van, ami az előadás erejét adta: a kompozíció, a fényjáték, az ember, a megragadott mozdulatok és maga a történet is.

Valóban, az érdeklődő közönség számára a dinamikus, jól komponált, erőt sugárzó képek, és a háttérben szóló zene pillanatok alatt felelevenítették a darab élményeit. A két fotós olyan sikerrel örökítette meg a táncjáték emlékezetes jeleneteit, hogy az elkapott pillanatok szinte életre kelnek a nézők szeme előtt. Persze a képek nemcsak azok számára jelenthetnek élményt, akik látták a darabot; önmagukban is remekül megállják a helyüket, és még az avatatlan szemlélőnek, a darabról lemaradóknak is betekintést engednek a produkcióba, amit érdemes látni.

A képek mindenki számára élményt nyújtanak, és szerencsére a kiállítás még 24-éig, most vasárnap estig megtekinthető.

Szűcs Alexandra

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?