Ötödik Jász Viadal

November 16-án, szombaton ötödjére rendezték a nagy hagyományokkal rendelkező Jász Viadal Nyílt Sport Ju-Jitsu versenyt Jászberényben.

A Jászsági Harcművészeti Akadémia rendezésében megvalósuló esemény hagyományosan nagy érdeklődésre tart számot. Ebben az évben az volt a sportszakmai célkitűzés, hogy a decemberi magyar bajnokság előtt felkészülési lehetőséget biztosítson az utánpótlás-versenyzőknek. A másik nem titkolt célként lebegett a szervezők előtt, hogy alkalmat nyújtsanak a megmérettetésre kezdő versenyzők számára is a nagyobb hazai, esetleg nemzetközi porondra való kijutás előtt.

A rendezvény fővédnöke a Magyar Sport Ju-jitsu Szakszövetség alapító elnöke, dr. Gulyás Richárd Miklós, 4 danos ju-jitsu mester, a főszervező pedig Garamvölgyi Mihály volt, aki a JHA elnökhelyettese is egyben. A verseny főbírája az MSJJSZ Bírói Bizottságának elnöke, Varsányi István volt. Nagyszerűen sikerült a rendezvény, méltón a korábbi versenyek hagyományaihoz. Kiváló hangulatú, barátságos légkörű versenyen mérették meg magukat az utánpótlás versenyzők. Sok első versenyes harcászpalánta bizonyította rátermettségét, gyakran megvillant a tehetség szikrája, de jelen voltak tapasztalt, nemzetközi szinten jól jegyzett versenyzők is, mint például Takács Gergő, vagy Borbás Patrik is.

A JHA versenyzőinek eredményei:

Fighting System: 1. hely: Sipos Áron és Crespo Ruben; 2. hely: Bathó Bálint, Borbás Patrik és Vas Vince; 3. hely: Palotai Loránd és Palotai Zsombor.
Ne Waza: 1. hely: Sinka Hanna és Csontos Péter; 2. hely: Bakos Laura, Borbás Patrik, Nagy Bence, Takács Norbert és Vas Vince.
Duo Mix U14: 1. hely: Bakos Laura – Bathó Bálint.
Duo Mix U16: 1. hely: Bathó Bálint – Sinka Hanna.
Duo Leány U16: 1. hely: Bakos Laura – Sinka Hanna.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?