Triatlon terepen

A BADISZ VSE július első hétvégéjén, immár harminchetedik alkalommal rendezte meg a nagy múltú Palóc Triatlont, ahol vasárnap, a Tereptriatlon Országos Bajnokság futamain mérkőztek meg a versenyzők.

Terepen más a triatlon, itt is szükséges az állóképesség, az erő, a robbanékonyság, de hasznos a mozgáskoordináció és a kreativitás, a váratlan adódó helyzetek megoldására. A kalandot és élményt kereső sportolóknak a tereptriatlon a legjobb lehetőség arra, hogy a természetben versenyezve, különleges és valódi tapasztalatot szerezzenek, és lehetőségeik határát feszegessék, ha hajlandók átlendülni akár a lehetetlenbe is.

Ezt ugyan nem  kellett megtenniük a Jászberényi Triatlon Sportegyesület versenyzőinek, Balassagyarmaton a Nyírjes tavaknál, a nyílt vízi úszásból, hegyikerékpározásból és terepfutásból álló tereptriatlon megmérettetésen, ahol remek eredményeket értek el. A legfiatalabbaktól a veteránokig, három futamban teljesítették korcsoportjaik kiírt penzumait az indulók, országos bajnokság lévén, külön a fiúk és a lányok.

Az újoncoknál 100m úszás, 4km kerékpár, 0,5km futás volt a teljesítendő táv, Furcsa Marcell 5. helyezést ért el, Crespo Szofia 4.-ként futott a célba. A gyermek és serdülő korú versenyzőknek 300m úszást, 8km kerékpározást, 2km futást kellett megtenni a célba éréshez. A serdülőknél Rómer Levente 5. helyen, Nyíri Bernadett 4. helyen futott be. A gyermekek remekeltek, Urbán Olivér, ebben a kategóriában Országos Bajnoki címet szerzett. Malahovszki Miksa 4. helye és Vas Ádám 5. helye, a három fiúnak, csapatbajnoki aranyat ért. A Terep Triatlon OB fő futamában, az 500m úszást, 16km, emelkedőkkel, lejtőkkel, homokos szakaszokkal tűzdelt kerékpározás követte, majd szintes terepen, 4km futás volt a zárószám. A férfiak viadalában, a junior korcsoportban Bakki Zsombor teljesítette elsőként a távot, a szenior3 kategória küzdelmeiben, Demeter Gábor győzött, így mindketten, a dobogó legfelső fokára állhattak és Tereptriatlon Országos Bajnoka címet szereztek. A hölgyek csatájában, a terepen először induló ifi lányok közül Csegény Dóra a 4. helyen fejezte be a versenyt, Sándor Ágnes 3. helyen ért célba. A szenior2 kategóriában, Baran Alexandra kiélezett csatában, ez alkalommal, bajnoki bronzérmet szerzett.

Nagyon hangulatos verseny volt az idei Terep Triatlon OB, sikerekkel és kudarcokkal tarkítva, de a Jászberényi Triatlon  versenyzői szeretik ezt a helyszint, a tóhoz, annak környékéhez sok emlék köti őket és jövőre biztosan ott lesznek újra, remélik, még népesebb csapattal.

 

 

 

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?