Jó játékkal, győzelemmel kezdte az évet a JKSE

A férfi felnőtt kosárlabda NB I/B piros csoportjának 15. fordulóbeli mérkőzéseit, január 7-én és 8-án rendezték. Az új évet az újonc PHOENIX-MT Fót ellen kezdte hazai pályán a JKSE csapata. A találkozó esélyesének a mieink számítottak, akik a harmadik negyed végére el is döntötték a győzelemért járó két pont sorsát.

A vendégek teljes kerettel érkeztek Jászberénybe, míg a mieinknél a szerdai edzésen bokasérülést szenvedett Kucsora Csaba nem állhatott Miljan Rakic rendelkezésére. Az ősszel egy végig kiélezett, izgalmas csatában kerekedtek fölül a mieink a fótiakon, 87-81-re nyert csapatunk.

A évnyitó találkozót a vendégek kezdték jobban és az első negyedben egészen a véghajráig vezettek is. Pontosabban játszottak a fótiak és kihasználták a mieink védekezésbeli hibáit. A negyed utolsó másodperceiben azután sikerült átvenni csapatunknak a vezetést (22-21). A második negyedben már jobban működött a mieink védekezése és csak 15 pontot engedélyeztek ellenfelüknek, míg a mi támadójátékunk tovább javult (25 dobott pont). A félidőben 11 pont volt a különbség a csapatok között, de nem dőlhettünk hátra, mert a fótiak egy pillanatra sem adták fel a győzelemért folytatott harcot. Ráadásul Ivosev Tamás gyorsan kapott három személyi hibát, s a folytatásban ő sokkal kevesebbet játszott, mint azt a találkozó előtt tervezték. Szerencsére a helyére lépők remekül helyettesítették, így hiánya nem okozott gondot.

A nagyszünet után gyorsan eldőlt a mérkőzés sorsa. Homoki Donát vezetésével triplaáradt zúdult a vendégekre, amit már nem tudtak ellensúlyozni. Ebben a tíz percben kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a pályára lépő jászberényi kosarasok és állva hagyták ellenfelüket (79-46). A záró tíz percre már csak két kérdés maradt: Mekkora különbséggel nyeri a mérkőzést a JKSE? Eléri-e a 100 pontot a hazai gárda? Nos, a különbség 24 pontra csökkent, s a 100-tól három ponttal elmaradtak Miljan Rakic fiai. Ebben a negyedben már mindkét edző az összes cserejátékosát is pályára küldte.

Sportszerű, jó mérkőzést láthattak a szurkolók, sok szép kosárral és biztos hazai sikernek örülhettek. Kell is a jó forma a mieinknek, hiszen a következő fordulóban a második helyen álló PVSK-VEOLIA ellen idegenben kell majd pályára lépniük.

A találkozó krónikájához tartozik, hogy a vendégek mestere, Surmann Gábor és testvére is tagja volt a JKSE azon bajnokcsapatának, amely kiharcolta a legjobbak közötti szereplés lehetőségét. A két egykori remek kosaras a találkozó előtt elmondta, hogy meghatódtak, ahogy a csarnokba léptek, ahol azt a feledhetetlen nagy sikert érték el, és sok örömet okoztak a jászberényi sportbarátoknak.

Jászberényi KSE – PHOENIX-MT Fót 97-73 (22-21, 25-15, 32-10, 18-27)

A JKSE pontszerzői: Homoki Donát 18/9, Csík Richárd 17/3, Dunai Zétény 14/6, Meleg Károly 11, Olasz Ádám 11, Czirbus József 9/3, Mester Márk 9/9, Uros Rosic 6/6, Ivosev Tamás 2

A szakvezetők találkozót követő értékelése

Miljan Rakic, a JKSE vezetőedzője: – Gratulálok a fiúknak, mert nagyon elégedett vagyok a látottakkal. Kellő koncentrációval és erőbedobással játszottak, s ez meglátszott a támadó- és a védekező játékunkban is. Összesen 23 gólpasszunk is volt. Mindenkit pályára tudtam küldeni, s mindenkivel elégedett vagyok. Gratulálok ellenfelünknek, mert az utolsó pillanatig nem adták fel, s további sok sikert kívánok nekik.

Surmann Gábor, a PHOENIX-MT Fót vezetőedzője: – Mindenek előtt gratulálok a Jászberénynek és kollégámnak, azt gondolom teljesen megérdemelten nyertek, még ilyen különbséggel is. Az első negyedig,  vagyis a 9. percig egy abszolút kompetitív kosárlabdát mutattunk be. A játékot mi irányítottuk, és csak saját magunknak köszönhetjük, hogy a 6-7 pontos vezetésünk megtartása helyett egy perc alatt leépítettük magunkat, s mint később kiderült magát a mérkőzést is. A folytatásban a mi ősszezuhanásunk mellett sajnos minden a házigazdák elképzelése szerint alakult, akik kihasználva magassági, mennyiségi, és minőségbeli előnyüket magabiztosan győzedelmeskedtek. Sajnáltam a fiatal Kékesi sérülés miatti korai kiválását csapatomból, hiszen saját nevelésű játékosom komoly produktumot nyújtva játszott az első negyedben. Végezetül szeretném megköszönni a kedves fogadtatás a hazai szurkolóktól, ott dolgozóktól. Jó érzés volt tapasztalni hogy nem felejtették el a már ugyan több mint 12 évvel ezelőtti, de sokunk számára felejthetetlen sikert amit anno közösen arattunk még JKSE színekben. Csakis a legjobbakat tudom kívánni nekik, ahogy a jelenlegi csapatuknak is. Mi pedig megyünk tovább, és továbbra is gőzerővel azon leszünk hogy a meglévő hiányosságainkat vagy így vagy úgy de pótoljuk. Köszönöm szimpatizánsainknak a helyszíni biztatást.

A 15. forduló további eredményei

Óbudai Kaszások – Veszprémi Kosárlabda Klub 92-84

TF-BP – Ceglédi KE 88-76

NKA Pécs – Vasas Akadémia 84-67

Nagykörösi Sólymok KE – PVSK-VEOLIA 65-85

BKG Príma Akadémia – DEAC U21 112-79

Salgótarjáni KSE – MAFC 84-93

A bajnokság állás a 15. forduló után

  1. NKA Pécs 14 gy 1v
  2. PVSK-VEOLIA 12 gy 3 v
  3. Vasas Akadémia 11 gy 4 v
  4. MAFC 11 gy 4 v
  5. DEAC 9 gy 6 v
  6. Jászberényi KSE 9 gy 6 v
  7. BKG Príma Akadémia 8 gy 7 v
  8. Salgótarjáni KSE 7 gy 8 v
  9. TF-BP 6 gy 9 v
  10. Ceglédi KE 5 gy 10 v
  11. PHOENIX-MT Fót 5 gy 10 v
  12. Óbudai Kaszások 5 gy 10 v
  13. Nagykörösi Sólymok KE 3 gy 12 v
  14. Veszprémi Kosárlabda Klub 0 gy 15 v

A bajnokság 16. fordulójában, január 14-én, szombaton a PVSK-VEOLIA vendége lesz a JKSE. A találkozó 18.00 órakor kezdődik.

Változik a bajnoki program!

A JKSE január 19-ére kiírt DEAC U21 elleni hazai találkozója elmarad, mivel az együttes 17-én Hepp Kupa mérkőzést játszik Tiszaújvárosban.

A DEAC U21 elleni mérkőzés új időpontja: 2023. február 24. – péntek. A kezdési időpont: 18.00 óra:

Fotó: Gémesi Balázs

Hajrá JKSE!

 

 

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?