A Mi Hazánk Mozgalom alternatívát kínál a választóknak

Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese látogatott január 10-én, kedden délelőtt városunkba. Az Insomnia café&bárban a január 15-i, jászberényi időközi választás kapcsán tartott sajtótájékoztatót dr. László Péter polgármesterjelölttel és a Mi Hazánk Mozgalom jászberényi szervezetének elnökével, Dobrán Gyulával, aki jelenleg is tagja a jászberényi önkormányzatnak és képviselőjelöltként indulója is a vasárnapi választásnak.

– Ahogyan országosan, úgy Jászberényben is a Mi Hazánk Mozgalom saját politikai alternatívát kínál az embereknek, amely azt is jelenti, hogy sem a Fidesz uram-bátyám rendszerével, sem az elvtelenül egyesült balliberális tömbbel nem működünk együtt. Mi kizárólag a magyar érdekeket és a jászberényiek érdekét figyelembe vevő programot alkottunk meg. A Mi Hazánk Mozgalom országos kongresszusa nemrégiben elfogadta a Kiáltvány a magyar létért címet viselő kiáltványát, amelynek pillérei az önrendelkezés, a létbiztonság és a nemzetvédelem. Ez az az alternatíva amellyel a megélhetési válságra is különböző válaszokat, javaslatokat fogalmaztunk meg – mondta Dúró Dóra.

A helyi programot a jászberényi időközi választásra dr. László Péter polgármesterjelölt, illetve Dobrán Gyula önkormányzati képviselő és jelölt ismertette.

– A Mi Hazánk Mozgalom színeiben az a nagy megtiszteltetés ért, hogy szülővárosomban indulhatok az időközi választáson, mint polgármesterjelölt. Fórumainkon már sokszor elmondtuk, hogy legfontosabb programpontjaink a közbiztonság erősítése, a város megtartó erejének növelése, a város felvirágoztatása és a közúthálózat fejlesztése. Az alkalmat megragadva szeretném a város polgárainak figyelmét felhívni arra, hogy most vasárnap éljenek a választójogukkal és minél többen vegyenek részt a választáson. Lehetőleg minél többen szavazzanak a Mi Hazánk Mozgalom jelöltjeire – mondta dr. László Péter.

Dobrán Gyula is arra kérte a választópolgárokat, hogy minél többen szavazzanak a Mi Hazánk polgármesterjelöltjére és képviselőjelöltjeire, majd így folytatta:

– Az az agresszív politizálás, ami most Jászberényben folyik, 2010-ben kezdődött. Úgy gondolom, hogy ideje véget vetni ennek. Legyünk őszinték, ezt a gyűlöletkampányt, gyűlöletpolitizálást Budai Lóránt és csapata hozta Jászberénybe, a mindennapi politizálásba. Ettől meg kell szabadulni. A Mi Hazánk Mozgalom csapata az egyetlen, amely ezt el tudja érni. Az embereknek mi tudunk olyan alternatívát nyújtani, hogy Jászberény ismét egy tisztességes élhető város legyen. A jelenlegi városvezetés a testület feloszlatásának támogatásával elismerte, hogy alkalmatlan a város vezetésére – jelentette ki Dobrán Gyula.

A Jászsági Térségi TV munkatársának kérdésére – Hogyan, milyen alapon választották ki jelöltjeiket? – Dobrán Gyula válaszolt.

– Olyan emberek a Mi Hazánk Mozgalom polgármesterjelöltje és képviselőjelöltjei, akik Jászberényért tenni szeretnének. Elsődleges célunk az volt, hogy jászberényi, jobboldali gondolkodású jelöltjeink legyenek. A képviselőjelöltjeink közül többen már évek óta támogatják a helyi Mi Hazánk Mozgalom tevékenységét.

Dúró Dóra is kapott egy kérdést, amely arról szólt, hogy miért dr. László Péter a legjobb polgármesterjelölt a jászberényiek számára.

– Egyrészt dr. László Péter Jászberényben született és ő, valamint családja is évtizedek óta kapcsolódik a településhez. Másrészt szeretném kiemelni, hogy egy jogász végzettségű emberről van szó, s ez nem elhanyagolható egy olyan város esetében, ahol alapvető szemléletváltásra van szükség és a különböző pályázati forrásokhoz való hozzáférés elengedhetetlen, hogy a település fejlődjön. Dr. László Péter már évek dolgozik a Mi Hazánk Mozgalomban, s tudjuk, hogy megvannak azok a képességei, amelyekre polgármesterként szüksége lesz

– Milyen tapasztalatokat szerzett a kampány eddig eltelt időszakában? – szólt a kérdés dr. László Péterhez.

– Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nagyon jó gárdával dolgozhatok együtt a Mi Hazánk Mozgalom keretein belül. Arról tudok Önöknek beszámolni, hogy a Mi Hazánk Mozgalom tagsága, illetve szimpatizánsainak a száma hétről-hétre növekedő tendenciát mutat Jászberényben. Amennyiben ez a választásokig hátralévő napokban is így lesz, akkor megítélésem szerint reális esélyünk lesz arra, hogy az új jászberényi képviselő-testületbe minél több jelöltünk is bejut, s adott esetben akár a polgármesteri posztot is elnyerhessem – mondta a Mi Hazánk Mozgalom polgármesterjelöltje a keddi sajtótájékoztató zárásaként, melyen a párt több képviselőjelöltjei is megjelent.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?