Egy hely az életjobbításhoz

A RaMaDaSa Bőség és Jóga stúdió nemrég tartotta Élménykavalkád elnevezésű rendezvényét, tele programokkal, hogy vendégeivel közösen ünnepelje meg fennállásának negyedik évfordulóját. A stúdió elhivatott, hogy a hétköznapok forgatagában élményeket és életjobbító foglalkozásokat nyújthasson vendégeinek, az eseményről Szöllősi Eszter Life coach és Kundalini jóga oktatót, a létesítmény vezetőjét kérdeztük.

– Megünnepeltétek az eddigi évfordulókat is?

– Igen, a hely születésnapja mindig fontos eseménynek számított, de ennyire sokszínű ünnepi rendezvényre először került sor. Ezelőtt a jóga-közösséggel ünnepeltünk, de mára akkorára bővült programkínálatunk, hogy ezt az örömet is szerettük volna megosztani.

– Változatos volt a felhozatal programokból, valódi élménykavalkád.

– Igen, mostanra egy tekintélyes csapat állt össze, és minden foglalkozással valódi tapasztalást akartunk adni a témák iránt érdeklődőknek, és lehetőséget személyesen kérdezni. Reméljük, hogy a résztvevők kedvet kaptak értékes programjainkhoz és az önfejlesztéshez. A jóga lehetőségek mellett egészségmegőrző Chi-kung, Nia tánc, Jáde és metamorf masszázsok, arcvonal arctorna, tibeti hangtál élménye várta a hozzánk ellátogatókat. Mindemellett betekintést kaptunk a párkapcsolati mintákról a horoszkópban, a piramis energia kezelésről, volt Kriston intim torna ismertető és Alkoss szabadon elfoglaltságok felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. A programokról kapott visszajelzések alapján mindenki talált magának valami számára értékeset, jókedvre derültek, új ismeretekkel és tapasztalatokkal gazdagodtak, feltöltődtek.

– A RaMaDaSa Bőség és Jóga stúdió négy éve működik, mi volt az elgondolásod, hogy létrehozd?

– Erre az útra engem a Kundalini jóga ösztönzött, hiszen általa nem csak kikerültem a mókuskerékből, hanem útkeresőből óraadóvá váltam, és másoknak is segíthetek saját útjuk és megoldásaik megtalálásában. A mai kor kihívásokban igen gazdag, gyorsan kell jó döntéseket hoznunk, ehhez nyitottságra, rugalmasságra és intuícióra van szükség, valamint a berögzült szokásainkat ildomos lecserélni. A stúdió ebben nyújt támaszt módszerekkel és támogató környezettel. Kezdetben jóga és masszázs szolgáltatásokkal indultunk, miközben bővülésről és színvonalas fejlesztő programról álmodoztam, hogy mindenki találhasson itt magához illő feltöltődést és megoldást élethelyzeteire. Ez így is lett az idő folyásával, és olyan szakemberek kapcsolódtak a víziómhoz, akik szívüket lelküket beleteszik tevékenységükbe. A RaMaDaSa küldetése az, hogy a régi és hátráltató nézőpontjainkat letegyük, megújuljunk és merjünk lépni a kreativitás, a harmónia és az öröm felé.

– Mit kínál a stúdió az érdeklődőknek?

– Elsősorban jógáinkat. A Kundalini jóga hatékonyan segít a hétköznapi kihívásokkal fizikailag és mentálisan is megbirkózni. Fontos a kismama jóga, és van családi élményjóga is. Ez utóbbi egyre népszerűbb, hiszen a szülő és gyermeke együtt tud fejlődni. A kisgyermekek ettől együttműködőbbek és közös családi élménnyel gazdagodnak. Az idegrendszer kiegyensúlyozására a légzéstechnikák és a mantrák is nagyszerűek, mert stresszoldó hatásúak, emellett egyéni coachinggal nyújtok támogatást vendégeimnek és üzletépítőknek.

– Másféle egészségmegőrző irányzatok is megjelennek itt.

– Igen, a testben való jelenlét gyógyító hatását a Nia nevű táncos mozgással is elérhetjük, ami szintén segít kikapcsolni gondolataink özönét. A mozgás figyelése közben az elme megpihen, ez az öröm állapotába vezet. Nagyon fontos nőknek a Kriston intim torna, ahol elsajátíthatók az alhasi szervek egészséges funkcióját javító egyedülálló gyakorlatok. Továbbá a légzés, a mozgás és a képzelet erejének összehangolása az egészségmegőrző Chi-kung órákon is megvalósul.

– Találkoztam közösségi oldal eseményei között alkotó lehetőséggel is.

– Egyik az élményfestés, ami igen népszerű és remek időtöltés. Azoknak is ajánljuk, akik úgy gondolják, hogy nem tudnak szépen festeni, mert végül egy saját, otthont ékesítő festménnyel térnek haza. Másik a művészetterápia, mely egy önismereti, változatos alkotói kikapcsolódás felnőtteknek.

– Mit jelent a jóga stúdió elnevezésében a bőség?

– Talán elsőre sokan a pénzre gondolnak, a név elsősorban a stúdió sokszínűségét jelképezi. Viszont a bőség egy tág fogalom, mint értékelni az életünket, önmagunkat, kapcsolatainkat, a munkánkat, felfedezzük lehetőségeinket, és ezek elvezetnek a bőség tudatába. Ilyen szemlélettel még több öröm és jólét tud beáramolni életünkbe, és ennek az elsajátításában segítünk vendégeinknek. Ha teszünk önmagunkért, a napi stresszt tudatosan vezetjük le ilyen vagy hasonló tevékenységekkel, akkor a saját jól-létünk elkezd tovább terjedni a közvetlen környezetünkre, és ezzel jobbíthatjuk életünket, és így világunkat.

 

 

 

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?