Ezt felejtsük el gyorsan!

A felnőtt férfi kosárlabda NB I/B piros csoportjában hétközi fordulót rendeztek. A JKSE a MAFC ellen idegenben megnyert rangadót követően szerdán délután a Vasas Akadémia csapatát fogadta. Rangadó volt ez is, hiszen a negyedik az ötödiket fogadta, de egészen másként alakult a találkozó, mint ahogy azt előzetesen reméltük.

Nem számíthattunk könnyű mérkőzésre a Vasas Akadémia ellen, hiszen ellenfelünk ugyanúgy 4 győzelemmel és 2 vereséggel állt a tabellán, mint a mieink. Azaz, mindkét csapat számára nagyon fontos összecsapásra került sor a Bercsényi Játékcsarnokban.

Két vendég duplával indult a találkozó, majd 6-4-re már Velkeyék vezettek. Egyenlített a vasa Akadémia, ám 6-6 után öt jászberényi pont következett (11-6). Sok volt a hiba mindkét oldalon, de ebből az első 10 percben még mi jöttünk ki jobban. Az ötpontos előnyt a negyed végéig megőriztük (11-16), s reméltük, hogy a folytatásban javul majd a mieink játéka. Sajnos nem ez történt. A második 10 perc valami rémálom volt a berényi kosarasok és szurkolóik számára. Hibát-hibára halmoztak a fiúk, s míg ők csak 16 addig a vendégek 30 pontig jutottak ebben a játékrészben. Ez pedig azt jelentette, hogy a nagyszünetre 9 pontos vendég előnnyel mehettek a csapatok (32-41).

Ez a hátrány a félidőben még nem tűnt olyan soknak, de a játékot látva már aggasztóbb volt a félidei állás. Nem tudtuk tartani a lépést a rendkívül agresszíven, de nem durván védekező vendégekkel, akik támadásban is sokkal jobban játszottak.

Sajnos nem hozott változást a második kétszer 10 perc sem. A Vasas Akadémia akarat érvényesült végig a találkozón, s a kérdés a negyedik negyedben már csak az volt, hogy hány ponttal nyernek a vendégek. Nos, 22 lett a különbség, s ez bizony hazai pályán váratlan hidegzuhany volt a mieink és szurkolóik számára is.

Az elmúlt másfél év leggyengébb produkciója volt, amit csapatunk bemutatott, s ennek csak vereség, egy csúnya hazai vereség lehetett a vége. Ami már csak azért is érthetetlen, mert pár nappal korábban a MAFC ellen a fővárosban is magabiztosan nyertek kosarasaink. Sok idő a szomorkodásra nincs, hiszen szombaton idegenben az Óbudai Kaszások ellen, majd a jövő héten pénteken hazai környezetben a salgótarjániak ellen lép pályára a JKSE. Két nyerhető mérkőzés, de csak akkor, ah a szerdainál sokkal jobban játszik majd csapatunk.

Jászberényi KSE – Vasas Akadémia 62-84 (16-11, 16-30, 13-18, 17-25)

A JKSE pontszerzői: Kucsora Csaba 14/6, Uros Rosic 12/6, Olasz Ádám 7, Czirbus József 7, Csík Richárd 6, Homoki Donát 6, Meleg Károly 5, Velkey János 3, Mester Márk 2,

A találkozót követőena szakvezetők így értékelték a látottakat:

Miljan Rakics : A MAFC elleni találkozó után büszke voltam a csapatomra, most viszont szégyellem magam. Az első pár perccel még elégedett voltam, de a folytatásban nem volt lendület, nem volt elképzelés a játékunkban. A dinamika és az akarás is hiányzott belőlünk. A Vasas teljesen megérdemelten nyerte meg ilyen különbséggel is a találkozót, gratulálok nekik. Nekünk pedig nagyon gyorsan rendbe kell szedni magunkat, mert a ma mutatott játék szombaton is kevés lesz.

Stephen Arigbabu : Gratulálok a játékosaimnak a győzelemhez. Rosszul kezdtünk, a második negyedben azonban sikerült megtalálni a saját játékunkat és ezzel visszatértünk a meccsbe. Játékosaim követték a saját játék tervünket. Sok sikert kívánok a Jászberény csapatának a szezon hátralévő részében.

A mérkőzés befejezését követően a JKSE az alábbi hivatalos közleményt tette közzé Facebook oldalán:

„A Jászberényi KSE vezetősége értetlenül áll a mai Vasas Akadémia elleni teljesítmény előtt! Elnézést kérünk szurkolóinktól, a következő hazai mérkőzésünkön a belépés mindenki számára ingyenes lesz. Bár csalódottak vagyunk, bízunk csapatunkban és kérünk minden JKSE szurkolót, hogy a jövőben is közösen buzdítsuk a kedvenceinket!

Hajrá JKSE”

A 7. forduló további eredményei:

MAFC – Óbudai Kaszások 92-69

Ceglédi KE – Veszprém Kosárlabda Club 94-77

PHOENIX-MT Fót – TF-BP 79-95

DEAC U23 – NKA Pécs 70-65

PVSK-VEOLIA – Salgótarjáni KSE 100-83

Nagykörösi Sólymok KE – BKG Príma Akadémia 82-89

A felnőtt férfi kosárlabda NB I/B piros csoport állása a 7. forduló után:

  1. PVSK-VEOLIA 7 gy 0 v
  2. DEAC U23 6 gy 1 v
  3. NKA Pécs 6 gy 1 v
  4. MAFC 5 gy 2 v
  5. Vasas Akadémia 5 gy 2 v
  6. Jászberényi KSE 4 gy 3 v
  7. Salgótarjáni KSE 3 gy 4 v
  8. BKG Príma Akadémia 3 gy 4 v
  9. Nagykörösi Sólymok 2 gy 5 v
  10. Óbudai Kaszások 2 gy 5 v
  11. Ceglédi KE 2 gy 5 v
  12. TF-BP 2 gy 5 v
  13. PHOENIX-MT Fót 2 gy 5 v
  14. Veszprém Kosárlabda Klub 0 gy 7 v

A 8. fordulóban, november 5-én, szombaton az Óbudai Kaszások vendégeként lép pályára a JKSE.

Hajrá JKSE!

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?