A függetlenként induló dr. Besenyi Orsolya a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje

Két nappal azután, hogy a helyi választási bizottság kitűzte a jászberényi időközi választás időpontját, november 4-én a Fidesz-KDNP már be is jelentette induló csapatát. Pénteken délután a városháza előtt álló Lehel szobornál Pócs János köszöntötte a média megjelent munkatársait.

A Jászság országgyűlési képviselője jelentette be hogy az időközi választáson a polgármesteri posztért függetlenként induló dr. Besenyi Orsolya számíthat a Fidesz-KDP támogatására. Arra kérte polgármester-jelöltjüket, hogy mutatkozzon be és mutassa be csapatát, azokat a képviselő-jelölteket, akik a Fidesz-KDNP színeiben az egyes választókerületekben indulnak majd.

– Dr. Besenyi Orsolya, a Jászebrényi Szent Erzsébet Kórház orvosigazgatója vagyok, három gyermek édesanyja. Tősgyökeres jász vagyok, ősi redemptus családból származom. Hatodik felmenőm volt az a Besenyi Ferenc, aki az 1800-as évek elején Jászberény város főbírója volt több cikluson át. A Soproni Egyetemen tanulok orvosközgazdász és egészségügyi menedzser szakon, illetve az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen vendégoktatóként tanítok – kezdte bemutatkozását dr. Besenyi Orsolya, aki azt is elmondta, hogy nem politikus és nem is volt korábban része a politikának, de Jászberény közéletét mindig is követte.

A Fidesz-KDNP által támogatott független jelölt elmondta, azt szeretné, ha a közösségi felületeken eltűnnének a politikai acsarkodások. Nem szeretne politikai vitákba keveredni, nem szeretne politikai harcokat vívni. Ezzel szemben arra szeretne koncentrálni, hogy mik a valódi értékeink. Mivel a törvény megengedi, orvosi munkáját polgármesterként is végezhetné. Azaz betegeit gyógyíthatná, azok továbbra is számíthatnának rá.

– Most állok készen arra, hogy egy nagyobb közösség élére álljak. Gyermekeim megnőttek, s az elmúlt két év megerősített abban, hogy képes vagyok ennek a szolgálatnak az elvégzésére. Az elmúlt két évben a kórházban – a Covid miatt – egy teljesen új helyzettel kellett szembenéznünk. Egy új betegséggel kellett megküzdenünk, s a semmiből egy új osztályt létrehozni. Nagyon büszke vagyok, hogy ezt jól sikerült megoldanunk – mondta dr. Besenyi Orsolya, aki kijelentette, hogy elkötelezett a hiteles és megbízható városvezetés mellett. Jelezte, hogy számára nagyon fontos, hogy a polgármester jóban legyen a város polgáraival.

– Ahogy a betegek között, úgy a város lakosai között sincs különbség, én mindenkit egyformán kívánok képviselni. Fontos az is, hogy a jó polgármester jóban van a mindenkori kormányzattal, valamint a mindenkori országgyűlési képviselővel is. Ezek mentén szeretnék dolgozni – mondta dr. Besenyi Orsolya, majd bemutatta a Fidesz-KDNP színeiben, az egyes választókerületekben induló jelölteket.

  1. sz. választókerület: Kispál Nikolett
  2. sz. választókerület: Oláh Szabolcs
  3. sz. választókerület: Magyar Anita
  4. sz. választókerület: Tamás Zoltán
  5. sz. választókerület: Dancsóné Bábosik Erika
  6. sz. választókerület: Bódis Béla
  7. sz. választókerület: Szatmári Anikó
  8. sz. választókerület: dr. Szatmári Melinda
  9. sz. választókerület: Bohárné Bathó Rozália
  10. sz. választókerület: Sárközy Csabáné Béres Krisztina

A névsorból kiderült, hogy a tíz választókerületből hatban új jelölteket indít a Fidesz-KDNP. A feloszlatott testület kormánypárti frakciójából négyen szeretnék a képviselői munkájukat tovább végezni (Tamás Zoltán, Bódis Béla, Szatmári Anikó és Bohárné Bathó Rozália).

A jelöltek egy-két mondatos bemutatkozásából kiderült, hogy választókerületük és a város érdekében kívánnak dolgozni.

 

 

Vélemény, hozzászólás?