Dr. Besenyi Orsolya lemondott mandátumáról

Az időközi választások hivatalos eredményének megfelelően a polgármester és a választókerületek nyertesei, valamint a kompenzációs listán az új testületbe került képviselők január 25-én, szerdán délután vették át mandátumukat. A 15 fős testület 14 tagja jelent meg az ünnepi eseményen, ahonnan dr. Besenyi Orsolya, a Fidesz-KDNP kompenzációs listájának első helyezettje hiányzott.

A mandátumok átadása során dr. Szabó Csaba, a helyi választási bizottság elnöke konstatálta, hogy a Fidesz-KDNP listájáról mandátumot szerző dr. Besenyi Orsolya nem jelent meg és nem vette át mandátumát. Akkor és ott hivatalos információ nem hangzott el, hogy később átveszi-e mandátumát, vagy arról lemond.

Egy nappal később, csütörtökön délelőtt, Baloghné dr. Seres Krisztinától, a választási iroda vezetőjétől tudtuk meg, hogy dr. Besenyi Orsolya bejelentette, nem veszi át a mandátumát, arról lemond, s nem lesz az új képviselő-testület tagja.

Az előzetes hírekkel ellentétben a helyére nem kerül automatikusan a Fidesz-KDNP lista 5. helyezettje, azaz Bódis Béla. A visszalépett képviselő helyére ugyanis a jelölő szervezetnek van joga és lehetősége új tagot delegálni. Mivel azonban a Fidesz jászberényi szervezete a hírek szerint kedden este feloszlott, így megszűnt a jelölő szervezet. Információink szerint így a Fidesz országos szervezete tehet javaslatot a visszalépett dr. Besenyi Orsolya megüresedett helyének betöltésére. Erre 30 nap áll rendelkezésükre. Amennyiben nem élnek ezzel a lehetőséggel, akkor automatikusa a lista 5. helyezettje, azaz Bódis Béla került az új jászberényi képviselő-testületbe, amely ettől függetlenül 14 taggal a jövő héten megalakulhat és elkezdheti a munkáját.

 

Vélemény, hozzászólás?