Jászberény szíve megújulásra vár!

A Promenádon tartott sajtótájékoztatót december 15-én, csütörtökön délelőtt dr. Besenyi Orsolya, a Fidesz-KDNP által támogatott független polgármesterjelölt, a párt képviselőjelöltjeinek társaságában. A téma a közlekedés korszerűsítése Jászberényben és a belváros átalakítása volt.

Korábbi sajtótájékoztatójára utalva dr. Besenyi Orsolya megismételte, hogy a Szabadság térre körforgalmat szeretnének kiépíteni, melynek tervei már elkészültek. Szavaiból kiderült, hogy más közlekedési csomópontokat is biztonságosabbá tennének. Említette a könyvtár melletti csomópontot és a Rét utca – Szent Imre herceg út sarkát is.

– Sok emberrel beszélgettem ezekről, akik biztosítottak arról, hogy ez jó irány. Jászberénynek új körforgalmakra, korszerű utakra és biztonságos kereszteződésekre van szükség. Kimondhatjuk, hogy Jászerénynek új közlekedési koncepcióban kell gondolkodni, hogy élhetőbb városunk legyen – mondta dr. Besenyi Orsolya, aki ezt követően a város főterének helyzetéről is szólt.

– Azzal, hogy elkészült az elkerülő út Jászberény belvárosa fellélegezhetett, tisztább lehet. Irigykedve néztünk más városok főterére, ahol korzók, sétáló utcák, üzletek, kávéházak és valódi rendezvényterek vannak. Tíz éve elkészült már a Szentháromság tér, a Zagyvaparti sétány és a Lehel vezér tér másik végén a Conselve park. A kettő közötti tér, Jászberény szíve megújulásra vár! Nem leszek szégyenlős, ha a kormányzattól pénzt kell kérni, s a megvalósításhoz minden lehetséges forrást kihasználunk majd – jelentette ki a polgármesterjelölt, aki a következő gondolatokkal zárta sajtótájékoztatóját:

– Ha valóban közös akarat és cél Jászberényben, ami felette áll minden politikai vitának, akkor az a főtér és annak átépítésének vágya. Az új főtér lesz minden jászberényi közös rendezvényeinek méltó helyszíne. Közösen kell megépítenünk, közösen fogjuk használni és közösen lehetünk büszkék arra, hogy élhető, zengő belvárosunk lesz majd.

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?