Budai Lóránt vezeti a KJE csapatát az időközi választáson

Kedden délután, november 7-én a Közösen Jászberényért Egyesület (KJE) is bemutatta polgármesterjelöltjét és képviselőjelöltjeit. A Szentháromság téren Budai Lóránt polgármester, a KJE polgármesterjelöltje köszöntötte a média munkatársait.

Budai Lóránt bevezetőjében a 2019-es választás óta történteket foglalta össze. Az időközi választásról annyit mondott, hogy ők már 2020-ban látták, hogy ebben az összetételben nem tud eredményes munkát végezni a testület, de akkor nem kapott többséget az időközi választás lehetősége. Most viszont igen, s a KJE emelt fővel vállalta az újabb megmérettetést.

– Fontos tudni, hogy a január 15-i időpontot nem mi választottuk. Azt a korábbi ciklusban a Fidesz többség által választott választási bizottság jelölte ki. Szeretnénk előre is elnézést kérni a város lakosságától azért, hogy az adventet kampányolással kell tölteni. Nyilván megpróbálunk legkevésbé zavaróak lenni, s lehetőleg minél kevesebb politikát szeretnénk az ünnepi hangulatba keverni. Nagyon fontos az is, hogy az elmúlt időszakban sokszor felvetődött az együttműködés, illetve annak hiánya. Örömmel, büszkén és emelt fővel mondhatom, hogy az együttműködés tagjai itt vannak mögöttem. A Jászberényért Közösen Egyesület a legjobb példája ugyanis az együttműködésnek, mert az nagyon jól működött – jelentett ki Budai Lóránt.

– Nem mi voltunk, akikkel nem lehetett együttműködni. Mi sikeresen és eredményesen működtünk együtt a hivatalos szervekkel, például a rendőrséggel, a tűzoltósággal. Többek között ennek köszönhetően fejlődik tovább a városban a térfigyelőrendszer. Együtt tudtunk működni a Tiszamenti Regionális Vízművel, melynek eredménye egy új kút lesz Jászberényben. Együttműködtünk a vállalkozókkal, melynek eredményeként megújult a 300-as ABC, valamint az új Szatmári Hotel környezete. Együttműködtünk az egyesületekkel, s ennek eredményeként hamarosan megújul a mögöttünk lévő Szentháromság szobor. Szoros az együttműködés az egyházzal is, melynek legjobb példája a több ütemben megújuló Ferencesek terei parkberuházás. Akivel a város érdekében lehet dolgozni, azokkal mi együtt dolgoztunk. – mondta Budai Lóránt, aki azokat a beruházásokat is felsorolta, melyeket örököltek, s be kellett fejezniük: autóbuszpályaudvar, piac, vasútállomás környéke, Ha továbbra is megkapjuk a bizalmat a jövőben is együtt fogunk dolgozni, azokkal akik a várost fejleszteni szeretnék – mondta  Budai Lóránt.

– Nagyon fontos, hogy vannak terveink. Mintegy 1 milliárd forint értékben vannak beadott, már nyertes pályázataink is. Fejleszteni kívánjuk az intézményeinket, kerékpárutakat szeretnénk építeni és a város ipari parkját is fejleszteni kívánjuk. Vannak további terveink is, melyek érdekében 1 milliárdos pályázati anyag van beadva, melyből többek között a Tiszti Klubot kívánjuk felújítani, valamint a piac csarnoka előtti parkolót rendbe tenni. Mindenki tudja, hogy 2019 óta nem volt két egyforma év. A Covid után jött a háború, a gazdasági nehézségek. Mindezek ellenére az említett együttműködésnek köszönhetően sikerült előre lépnünk, s ezt szeretnénk folytatni, a mögöttem álló csapattal – mondta Budai Lóránt, majd néhány mondatban bemutatta a KJE képviselő-jelöltjeit.

  1. sz. választókerület: Bethlendy Béla
  2. sz. választókerület: Lénárt Gábor
  3. sz. választókerület: Bobák Zsolt
  4. sz. választókerület: dr. Kertész Ottó
  5. sz. választókerület: Balogh Béla
  6. sz. választókerület: Verseginé Utasi Erzsébet
  7. sz. választókerület: Kollár Anita
  8. sz. választókerület: Skultéti József
  9. sz. választókerület: Pető Béla
  10. sz. választókerület: Bozsik Ferenc

Nagy meglepetések nem tartalmaz KJE jelöltjeinek névsora. A jelenleg is képviselők (Bethlendy Béla, Bobák Zsolt, Balogh Béla, Skultéti József és Bozsik Ferenc) most is ott vannak az indulók között. Dr. Kertész Ottó korábban volt már Jászberény alpolgármestere is, azaz az önkormányzati munka nem lesz számára újdonság. Igazán négy új név van a jelöltek között, akik először mérettetik meg magukat az időszaki választáson a KJE színeiben.

Vélemény, hozzászólás?