Bebiztosította második helyét a JKSE

A várt nagyszerű mérkőzést hozta a MAFC vendégjátéka a férfi kosárlabda NB I/B piros csoportjának 25. fordulójában. Egy igazán változatos, színvonalas találkozón végül a mieink megérdemelten szerezték meg a győzelmet, s ez egyben az alapszakasz 2. helyének megszerzését is jelentette a JKSE számára.

Hosszú idő után először állta a teljes keret Földi Sándor rendelkezésére, s a MAFC is teljes csapattal érkezett a Bercsényi Játékcsarnokba. A két csapat őszi bajnokiját Budapesten a JKSE nyerte egyetlen ponttal, míg a Hepp Kupa találkozót Jászberényben a fővárosiak nyerték hét ponttal. Az előjelek mindenképpen izgalmas, kiélezett találkozót sejtettek, s a mérkőzésre kilátogató szurkolók nem is csalódtak a két csapat teljesítménye láttán.

A vendégek kezdték jobban a találkozót, s az első tíz perc után tíz ponttal vezetett a MAFC. Teljesen megérdemelten, mert a mieink sok hibával kezdtek, s ezeket a fővárosiak jól használták ki. Jól példázta ezt, hogy egy negyed alatt 28 pontot kaptunk, ami nagyon sok volt. A második tíz percben már sokat javult a mieink védőjátéka, s csak 15 pontot engedélyeztek ellenfelüknek. Ennek ellenére a nagyszünetben 5 ponttal így is a MAFC vezetett, s nem ok nélkül. (38-43).

A harmadik negyed igazi pontkavalkádot hozott. Mindkét gárda nagyszerűen támadta a másik gyűrűjét, sok látványos kosár esett. A negyed utolsó percére 70-60-as jászberényi vezetéssel fordultak a csapatok, de a 10 pontos előnyből mindössze egyetlen maradt meg a játékrész végéig. Amilyen gyorsan meglépett ellenfelétől csapatunk, olyan gyorsan el is adta az előnyét a gárda (70-69). Sőt, a záró tíz percet is a vendégek kezdték jobban (70-74), és Földi Sándornak időt kellett kérnie. A mester igencsak felemelte a hangját, s szerencsére ez hatott. Fordult a kocka, a mieink szereztek egymás után 11 pontot (81-74), s innen már nem volt visszaút a vendégcsapatnak (92-86). Nagyszerű mérkőzésen biztosította be alapszakasz második helyét a JKSE, melyhez szükség volt a szurkolók támogatására is.

A két csapat teljesítményétől messze elmaradt a játékvezetők ténykedése, akik nagyon sok hibával vezették az egyébként rendkívül sportszerű találkozót.

Jászberényi KSE – MAFC 92-86 (18-28, 20-15, 32-26, 22-17)

A JKSE pontszerzői: Olasz Ádám 19, Nebojsa Dukic 17/6, Velkey János 16/6, Chester Lewis 13/3, Kucsora Csaba 10/6, Meleg Károly 9/3, Nagy Simon 5/3, Uros Rosic 3/3

A mérkőzés után a vezetőedzők így értékelték a látottakat

Földi Sándor, a JKSE vezetőedzője: – Kemény mérkőzésre számítottam és az is lett. A MAFC nagyon jó csapat, tapasztalt, rutinos edzővel és jó játékosokkal. Négy magasemberrel kezdtek, s ez megzavart bennünket. Ezzel együtt azt gondolom, hogy egy ilyen mérkőzés sokkal jobb játékvezetést érdemelt volna. A második félidőben sokkal keményebben játszottunk, de voltak megtorpanásaink. Szerencsére a közönségünk ezúttal is fantasztikus volt, s a legfontosabb pillanatokban mindig kisegített bennünket. Ezzel megvan a második helyünk, de nincs megállás, a BKG Príma Akadémia ellen is győzni szeretnénk. Azután pedig jöhet április elején a rájátszás.

Garai Péter, a MAFC vezetőedzője: – Tudtuk, hogy egy nagyon jó csapat ellen kell játszanunk, akiket egy rutinos, jó edző irányít. Posztonként is több játékosuk van, s nagyon jó összetételű a keretük. Nagyon jól kezdtünk, jól ment a dobás és a félidőben vezettünk. A harmadik negyedet nagyon puhán kezdtük, s erre a hazaiak ráéreztek. Keményítettek a játékukon, s erre nem jól reagáltunk. Igazán furcsa volt a játékvezetés is, amihez talán a hazaiak jobban alkalmazkodtak. Egyébként egy sportszerű jó mérkőzést játszottunk.

A játékosok közül ezúttal csak egy jászberényi kosaras volt ott a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón:

Olasz Ádám, a JKSE játékosa: – Gratulálok a MAFC csapatának, nagyon jó mérkőzést játszottunk. Az első félidőben sok hibát követtünk el, nem ok nélkül vezettek a vendégek. A harmadik negyedben kezdtünk csak jól játszani. Ekkor jobban védekeztünk és a lepattanózásban is feljavultunk. Azt is elbírtuk, hogy az ellenfelünk egy 14-0-s rohanással fordítani tudott. Ehhez kellett a közönség segítsége is. Köszönjük szurkolóinknak, hogy bárhogy alakul a mérkőzések állása, mindig velünk vannak és a kritikus pillanatokban mindig sokat segítenek.

A 25. forduló további eredményei:

Bajai Bácska FKE – Salgótarjáni KSE 63-100

Óbudai Kaszások – Veszprémi Kosárlabda Kft. 96-78

NKA Pécs – Vasas Akadémia 85-78

TF-BP – BKG Príma Akadémia 82-88

Bp. Honvéd SE – Conoil Pápa KC 78-72

Nagykőrösi Sólymok KE – PVSK-CARGATE 78-68

A férfi kosárlabda NB I/B piros csoport állása a 25. forduló után:

  1. Budapesti Honvéd SE 23 gy 2 v
  2. JKSE 21 gy 4 v
  3. NKA Pécs 19 gy 6 v
  4. BKG Príma Akadémia 17 gy 8 v
  5. Vasas Akadémia 15 gy 10 v
  6. MAFC 13 gy 12 v
  7. Veszprémi Kosárlabda Kft. 13 gy 12 v
  8. Óbudai Kaszások 12 gy 13 v
  9. TF-BP 11 gy 14 v
  10. Nagykőrösi Sólymok KE 10 gy 15 v
  11. PVSK-CARGATE 8 gy 17 v
  12. Salgótarjáni KSE 7 gy 18 v
  13. Conoil Pápa KC 6 gy 19 v
  14. Bajai Bácska FKE 0 gy 25 v

Az alapszakasz záró fordulójában, március 26-án a BKG Príma Akadémia vendégeként lépnek pályára Kucsoráék. A találkozó 18 órakor kezdődik Szigetszentmiklóson, a városi játékcsarnokban.

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?