Nem zár be, az energiaválság miatt, a „Főiskola”!

A nemzetközi negatív hatásainak csökkentése érdekében az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem is a földgáz-, és villamosenergia fogyasztásának csökkentése érdekében takarékossági intézkedéseket vezetett be. Ez az intézkedés érintette a Jászberényi Campus működését is a téli hónapokra.

Mivel a főépület közel 100 éves, a nyílászárók, a fűtési rendszer, a villamosenergia felhasználása elavult, így az energiafogyasztása nagyon gazdaságtalan. Ezért a fenntartó részéről az a döntés született, hogy a Campushoz tartozó Zirzen Janka Kollégiumba kerül átszervezésre több oktatási tevékenység. A nappali és levelező tagozatos kis létszámú csoportok világos és meleg tanulószobákban kerülnek elhelyezésre, míg a levelező képzésben kurzusokat hallgató nagy csoportok a Kollégium, illetve az Egyetemünkhöz hasonlóan, az Egri Főegyházmegye fenntartásában levő Jászberényi Nagyboldogasszony Katolikus Óvoda, Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnázium és a Szent József Katolikus Elektronikai Technikum, Gimnázium és Kollégium nagyobb méretű, fűtött termeiben kerülnek elhelyezésre.

A főépület változatlanul nyitva tart, hiszen a tornaterem, az informatikai tantermek, a könyvtár továbbra is a főépületben folytatja részleges munkáját, de a csökkentett hőmérséklet nem teszi lehetővé a folyamatos, több órás munkavégzést. Az Egyetemi szolgáltatások ügyintézése zavartalanul folyik. A megszokott rendezvényeink, közöttük a Nyílt napjaink is a megszokott módon, a főépület Apponyi termében kerülnek megrendezésre december 5-én és január 23-án, amelyre szeretettel várjuk az érdeklődő középiskolásokat, szülőket, pedagógusokat!

A januári Nyílt napunk keretében rendezzük meg a szokásos Előalkalmassági vizsgánkat is. A vizsga díja 4000 Ft, jelentkezni a jb.felvi@uni-eszterhazy.hu (név, születési hely és dátum, édesanyja neve, szak megnevezése) e-mail címen lehet 2023. január 17-ig.

Dr. Varró Bernadett, főigazgató

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?