Andersen Liga: a rutin győzött a fiatalság ellen

A jégkorong Andersen Liga második fordulójában a budafokiakat fogadta a Lehel HC U21-es csapata. A vendégek csak két sorra érkeztek, ám a tapasztalat, a rutin mellettük szólt a jászberényi fiatalokkal szemben, s végül ez döntötte el a találkozó sorsát.

Egy rövid ünnepséggel kezdődött a találkozó. A Lehel szurkolói B-közép a tavalyi szezon legjobbjának Bajzát Bencét választotta, s egy oklevéllel jutalmazták a fiatal kapust.

Kiegyenlített játékkal kezdődött a találkozó, majd az első öt perc után enyhe fölénybe kerültek a mieink. Gyorsan peregtek a másodpercek, alig volt játékmegszakítás. Többet támadtak Hetler Ádám tanítványai, de nagy helyzetet nem nagyon tudtak kialakítani a budafoki kapu előtt. A mezőnyfölény közben váratlanul jött a vendégek vezető gólja. Egy eladott koronggal Porzsolt Milán ugrott ki és szólóját biztos kézzel értékesítette a 14. perc közepén (0-1). Bár a kapuralövési arány 11:5 volt a mieink javára, mégis a vendégek vezettek az első 20 perc után.

Nem változott a játék képe a szünet után sem. Mentek előre a berényi fiatalok, ám nem igazán tudták gyorsaságukat kamatoztatni, mert a budafokiak nem kockáztattak, jól lezárták a területeket és őrizték egygólos előnyüket. A 24. percben egy kipattanó lövést elcsípve Fekecs Norbert szólózhatott, s szinte lemásolta az első budafoki találatot. Ő is magabiztosan vezette rá a korongot Eőry Sebestyénre, s a berényi csapat kapusa nem tudott hárítani (0-2). Ebben a játékrészben volt a legkiegyenlítettebb a kapuralövések aránya (11:8), de a vendégek így is növelni tudták előnyüket. Sportszerű volt a mérkőzés, az első kiállítást a 38. percben ítélték a játékvezetők. A vendégek részéről Altorjai Zsolt került a büntetőpadra, de az emberelőnyt nem sikerült kihasználni Hetler Ádám csapatának.

A záró 20 perc előtt az volt a nagy kérdés, hogy a vendégek hogyan bírják majd fizikailag a rájuk váró megpróbáltatásokat. Érezhető volt, hogy fárad a budafoki csapat, s ebből adódóan már többször is a büntetőpadra kerültek hokisaik, mert csak szabálytalanság árán tudták a mieink próbálkozásait megállítani. A harmad elején sajnos egy kettős emberelőnyt sem sikerült kihasználnunk, ám 4 és fél perccel a találkozó vége előtt Kuminka Zsombor csak megszerezte szépítő gólunkat (1-2). Kimaradt egy újabb emberelőnyünk, majd amikor 57 perc 16 másodpercnél Suoraniemi Niko került a büntetőpadra, Hetler Ádám döntött, lehozta kapusát és mezőnyjátékost küldött a helyére. Így 6 a 4 ellen próbáltuk meg az egyenlítést. Ez azonban nem sikerült, sőt a 60. perc elején Szeredi Gegely korongja a kapunkban kötött ki (1-3). Ezzel pedig végleg eldőlt a találkozó sorsa.

Sportszerű, jó mérkőzést vívott egymással a két csapat. A budafokiak nagyszerűen használták ki lehetőségeiket és remekül védekeztek. A berényi fiatalok végé nagy elánnal játszottak, küzdöttek, hajtottak, de nem tudták kamatoztatni gyorsaságukat. Az első két gólnál elkövetett hibát pedig a vendégek könyörtelenül kihasználták. Több volt ebben a mérkőzésben, de nem lehet azt állítani, hogy a vendégek nem érdemelték volna meg a győzelmet. A rutin, a tapasztalat győzött az ifjonti lendülettel szemben. A találkozó krónikájához tartozik, hogy a játékvezetők jól vezették a találkozót.

Lehel HC U21 – Budafoki Hockey Club Farkasok 1-3 (0-1, 0-1, 1-1)

A második forduló további eredményei:

FTC-Telekom – Worm Angels 4-2

DAB-ASP – UNIi Győr ETO HC 3-9

MAC-OKONOK – Sportországi Cápák 12-2

Az Andersen Liga állása a 2. forduló után:

  1. FTC-Telekom (7-4) 5
  2. Budafoki Hockey Club Farkasok (5-4) 4
  3. Worm Angels (6-5) 33. UNI Győr ETO HC (10-7) 3
  4. UNI Győr ETO HC (10-7) 3
  5. MAC-Ikonok (12-2) 3
  6. Goodwill Pharma Szegedi Vízmű (8-6) 3
  7. DAB-ASP (9-14) 2
  8. Sportországi Cápák (7-18) 1
  9. Lehel HC U21 (7-11) 0

A MAC-Ikonok és a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű még csak 1-1 mérkőzést játszott.

A 3. fordulóban a Lehel HV a Worm Angels csapatát fogadja majd.

Október 22. – szombat

19.00 óra: Lehel HC U21 – Worm Angels

Jászberényi Jégcsarnok

Hajrá Lehel HC U21!

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?