Andersen Liga: bajnok a Győr, ezüstérmes a Lehel HC

Andersen Liga 2023/2024-es jégkorong szezonjának három győzelemig tartó döntője, április 9-én kezdődött és 14-én, vasárnap zárult. A párharcot az esélyesebb UNI Győr ETO HC nyerte a Lehel HC ellen, ám a mieink minden dicséretet megérdemelnek, mert a maximumot hozták ki ebből a szezonból.

Az alapszakaszt azonos pontszámmal zárta a két gárda, majd a rájátszásban is sorra vették az akadályokat és a szezon végén a győriek és a mieink játszhatták a finálét. Ennek első felvonását simán nyerte 8-0-ra a győri alakulat, majd Jászberényben egy igazi rájátszásos mérkőzés következett, amely hosszabbításba torkolt. Sajnos a döntő gólt a zöld-fehér mezes vendégek szerezték (4-5), s így a győriek április 14-én, vasárnap már a párharc lezárására készülhettek. Míg ők komplett csapattal léptek jégre a döntő találkozóin, addig Rusznyák Szilárdnak 13-14 mezőnyjátékos és két kapus állt csak a rendelkezésére.

A két együttes döntőjének harmadik mérkőzésén ugyan a mieink szereztek vezetést az első harmad elején, ám a folytatásban négy hazai találat született. A győriek rendre emberelőnyből találtak be és biztos vezetésük tudatában mehettek az első pihenőre (4-1). A második harmadban tovább növelték előnyüket (5-1), majd a 34. percben egy olyan fordulatot vett a találkozó, amely a párharc végét okozta. Az észak-amerikai profi ligát meghazudtoló bunyó alakult ki a jégen, melynek eredményeként mindkét csapatból 5-5 játékos a végleges kiállítás sorsára jutott. Ezzel viszont a mieink bevethető játékosainak száma a 10 alá csökkent, s a szabályok szerint így a játékvezetőknek le kellett fújni a mérkőzést. Ez egyben azt is jelentette, hogy a párharcot 3-0-ra nyerték a győriek, s ahogy azt már az év közben is sejteni lehetett, megszerezték a bajnoki címet.

Andersen Liga döntő – 3. mérkőzés

UNI Győr ETO HC – Lehel HC 5-1 (a 34. percben a találkozó befejeződött)

Gólszerzők: Horváth Richárd, Madácsi Benedek, Nagy Márk Máté, Vas Márk Dániel, Almási Márk illetve Tiurikov Daniil

A bajnoki döntőt 3-0-val az UNI Győr Eto HC nyerte.

A találkozót követően Rusznyák Szilárd, a Lehel HC vezetőedzője a következőképpen értékelte csapata egész éves munkáját: – Gratulálok a Győrnek a bajnoki címhez! A szezon elején már látszott, hogy nagyon erős keretük van és az EUHL is sokat dobott rajtuk. Nagyon büszke vagyok a srácokra! A szezon elején mindenki aláírta volna ezt az eredményt. Ahogy haladtunk előre a szezonban és jöttek a győzelmek egyre éhesebbek lettünk a sikerre! A rájátszás kezdetével elkezdődtek a betegségek és a sérülések, amire számítottunk de nem ekkora mértékben. Az, amit ez a csapat véghez vitt, az elképesztő! Köszönjük a támogatást, jövőre erősebben térünk vissza!

Mit lehet ehhez hozzátenni? Így legyen!

 

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?