A jégkorong ünnepe volt szombaton városunkban

Nem túlzás, ami a címből kiolvasható, hiszen több mint három évtized eltelte után ismét elsőosztályú jégkorong bajnoki mérkőzést tekinthettek meg a hoki szerelmesei városunkban. Igaz, a mérkőző felek közül egyik sem jászberényi volt, ám a hoki szeretete ebből a városból soha nem kopik ki. Az egykori bajnokcsapat híre mára sem fakult meg, az már történelem és kitörölhetetlen a magyar és a jászberényi sport aranylapjairól. A délutáni matiné után a berényi szurkolók napját az esti Andersen Liga találkozó aranyozta be, melyen a Lehel HC a tavalyi bajnok MAC Ikonok ellen győzött.

Már tavaly is felmerült, hogy az Erste Matiné keretében egy Erste Ligás bajnoki mérkőzést rendeznek a jászberényi jégcsarnokban, ám ez akkor még csak terv maradt. Idő közben már a világítás is olyan szintű lett a csarnokban, amely már a televíziós igényeket is kielégítette, így december 2-án, szombaton a Dunaújvárosi Acélbikák és a Budapesti Jégkorong Akadémia HC csapatai nálunk csaptak össze a bajnoki pontokért.

A jégcsarnok bejáratánál sátrak álltak, melyekben különböző – a jégkoronghoz köthető – játékok várták az ifjakat és a felnőtteket is. Természetesen lehetett hokis emlékeket, mezeket is vásárolni.  Volt tombola is, melyen a Lehel HC, illetve a két mérkőző csapat által felajánlott ajándékcsomagot lehetett megnyerni. Az első harmadot követő szünetben műkorcsolyabemutató, a második harmadot követően a tombolahúzás és kapuralövő verseny szórakoztatta a szurkolókat. Természetesen itt volt Jászberényben Csúszka is, a magyar jégkorong kabalaállata, akivel sokan fotózkodtak is az alkalmat kihasználva.

No, meg ne feledkezzünk meg magáról a mérkőzésről is. A két csapat ugyanis mindent megtett, hogy a jégkorong szerelmesei jól érezzék magukat a találkozó alatt. Egyáltalán nem látszott a játékon, hogy a tabella második helyezettje (BJA HC), a tabellán utolsó (Dunaújvárosi  Acélbikák) ellen mérkőzik.

Az esélyesebb fővárosiak kezdtek jobban, s az első tíz percben kétszer is betaláltak. A két gól nem szegte a dunaújvárosiak kedvét, akik többet birtokolták ugyan a korongot, de lehetőségeikkel nem éltek olyan jól, mint tette azt ellenfelük. A BJA HC akár le is zárhatta volna a párharcot egy újabb góllal, de két nagy helyzetet is elhibáztak játékosaik.

Nagyot fordult a játék képe a második 20 percben. A dunaújvárosiak átvették a játék irányítását és ki is egyenlítettek. A játék képe alapján teljesen megérdemelten tette ismét teljesen nyílttá a találkozó sorsát az Acélbikák csapata.

A harmadik 20 percben is gyors, látványos és sportszerű játék folyt a jégen. Minkét gárda a győztes gól megszerzéséért harcolt, s már-már úgy tűnt, hogy hosszabbításba torkollik a találkozó, ám az utolsó öt percben az Acélbikák két hibája elég volt a fővárosika idegenlégiósainak, hogy kétszer is mattolják Kovács  kapust – aki egyébként nem védett rosszul -, s ezzel eldöntötték a bajnoki pontok sorsát.

Erste Liga Matiné – Jászberény

Dunaújvárosi Acélbikák –Budapest Jégkorong Akadémia HC 2–4 (0–2, 2–0, 0–2)

Jászberény, 299 néző. V: Nagy, Korbuly, Pálkövi, Dömötör

DAB: Kovács – SVARS, Maarnela / Léránt, Blomberg / Varga A., Sziszak (1) – Szalma (1), Nemes, Dostálek / Ödman Hadzinikolic 1, Koskinen (1), SILLANPÄÄ 1 / Elomaa, Lorraine, Somogyi (1) / Strenk O., Károly, Szabó Cs. Edző: Niko Eronen

BJA HC: FARKAS R. – Szabó B., Tóth Gergely / Dóczi, K. VARGA (2) / VOROBJOV, Teszlenko (1) – Keresztes (1), Viikila, Schlekmann / MOZER 1 (1), GALOHA 1, CULIGIN 1 (1) / Ritter, Nagy, Sági / Ravasz (1), Weidemann, Molnár B. 1. Edző: Kangyal Balázs

Kapura lövések: 43–29

Emberelőny-kihasználás: 1/1, ill. 1/0

A találkozót követően a szakvezetők így értékelték a látottakat (Forrás: nemzetisport.hu)

Niko Eronen: – Az első tíz perc az ellenfelünké volt, megérdemelte a két gólt, amit szerzett. Ezt követően visszahoztuk magunkat a meccsbe. Sok lehetőségünk volt, ezért nagyon frusztráló a vereség, de mi hoztuk magunkat ilyen helyzetbe, és mi vagyunk az egyetlenek, akik megtalálhatják belőle a kiutat.

Marton Tibor (másodedző): – Jól kezdtünk és kettő nulla után volt két olyan helyzetünk, amelyekkel le is zárhattuk volna a meccset. Ekkor talán azt hittük, hogy könnyű lesz, de nem volt az. Viccesen azt mondtam, hogy elszenvedtünk egy győzelmet, de ha őszinte akarok lenni, akkor az ellenfél megérdemelt volna legalább egy pontot. Viszont a kétes szituációkban a kapusunk a helyén volt, és végül megtaláltuk az utat a győzelemhez.

Remek kis meccs volt, s hogy a DAB nem véletlenül szorongatta meg a második helyezettet Jászberényben, azt vasárnap ismét bizonyították a dunaújvárosiak, akik a harmadik Újpest ellen idegenben nyertek 6-3-ra.

A találkozót követően a Budapest Jégkorong Akadémia Hockey Club fotók mellett az alábbi kis tájékoztatást adta Facebook oldalán a találkozóról:

A december 2-i Dunaújvárosi Acélbikák vs Budapest Jégkorong Akadémia HC meccsre nem csak azért fogunk jó szívvel visszaemlékezni, mert 2-4-re nyert a csapatunk.

A jászberényi szurkolók kedvessége és szeretetteljes fogadtatása felejthetetlen élmény marad számunkra.

Reméljük, hogy lesz alkalmunk még az idei szezonban viszonozni a szíves vendéglátást!

 

Jászberényi sikert az Andersen Liga mérkőzésen

Az Erste Matiné után egy kis szusszanásnyi ideje maradt a Lehel H Középnek, hiszen este 8 órakor a tavalyi bajnok MAC Ikonok vendégszerepeltek Jászberényben.

Ez a találkozó sem nélkülözte az izgalmakat. Az első harmadban nagy küzdelem folt a jégen, s az első gólra majd 19 percet kellett várni. Szerencsére ezt a mieink szerezték, Karda Norbert Arnold talált a fővárosiak kapujába.

A folytatásban már sűrűbben estek a gólok, a Lehel H Közép nem kis örömére, hiszen a következő 20 percet is a mieink nyerték. Előbb Borbás Márk (2-0), majd Fedorin Román szerzett gólt (3-0), ám a vendégek nem adták fel és a játékrész hajrájában Vajda Zsolt találatával szépítettek (3-1). Azaz, 40 percnyi játék tán még nem lehetett azt mondani, hogy eldőlt a találkozó sorsa.

A záró 20 per azután gólzáport hozott. A harmad első felében négy gól is esett. Fedorin Roman és Nyika Sándor góljaival már 5-1-re vezetett a Lehel HC, ám a vendégek Nemtin Aleksei és Kőrösi Péter egy-egy találatával felzárkóztak 5-3-ra. Az utolsó tíz pervben viszont már csak két hazai gól született. Borbás Márk másodszor, Fedorin Román pedig már harmadszor talált a fővárosi kapuba, s így kialakult a 7-3-as végeredmény.

Győzelmével a Lehel HC megerősítette második helyét az UNI Győr ETO HC mögött.

Az Andersen Liga állása:

  1. UNI Győr ETO HC (59-23) 21
  2. Lehel HC (51-32) 16
  3. DAB-ASP (50-29) 15
  4. Goodwill Pharma Szeged (47-39) 13
  5. FTC-Telekom (31-27) 12
  6. MAC Ikonok (32-29) 12
  7. Worm Angels ((29-31) 9
  8. Vasas SC (35-47) 7
  9. Dél-Budai Hockey Club (21-36Í) 6
  10. Óbudai Hockey Academy (15-29) 6
  11. Sportországi Cápák (22-71) 0

Az UNI Győr ETO HC, a MAC Ikonok és a Vasas SC már 8-8 mérkőzést játszott. A Worm Angels és az Óbudai Hockey Academy csapatai 6-6 mérkőzésen vannak túl. A többi együttes 7-7- találkozót játszott.

A Lehel HC legközelebb december 9-én, szombaton lép jégre. A csapat hazai pályán fogadja majd a az Óbudai Hocckey Academy együttesét.

Hajár Lehel HC!

 

(Fotó: Lehel HC facebook oldala)

 

 

 

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?