Első lépés új célok felé

Új célokat fogalmazott meg a kórház működését segítő alapítvány kuratóriuma, melyekről a főigazgató tájékoztatta a média munkatársait, március 30-án, az Szent Erzsébet Kórház titkárságán. A célkitűzés eléréséhez az első lépést, adomány formájában, a Jászság országgyűlési képviselője tette meg, az esemény alkalmával.  

Felvezetőjében, mindenek előtt dr. Csiki Zoltán főigazgató, a kórház dolgozói, vezetősége, valamint a Jászság Egészségéért alapítvány kuratóriuma nevében köszönte meg, azt a rengeteg pénzbeli adományt, amit részben a lakosság, részben a civil szervezet és a politikum biztosított. Az elmúlt két évben közel 50 millió forint adomány érkezett az alapítvány számlájára, ami a kórháznak óriási segítséget jelentet. Az alapítvány kuratóriuma nemrégiben átalakult és úgy gondolták, a 2022. évre kitűzött céljaikat szeretnék, ha minél többen megismernék és így, az induló kampányaikra anyagi támogatókat, támogatásokat tudnának szerezni. Elsősorban egy komoly, hiánypótló eszköz beszerzését célozták meg, ami egy csontsűrűség mérő berendezés volna. A diagnosztikai eszköz segítségével helyben végezhetnének méréseket, nem kellene a vizsgálatra szorulóknak más településre utazni ilyen esetekben. Második lépcsőben, a tápcsatorna szűrések alkalmával használható, legmodernebb technikát képviselő, video gasztroszkóp és a hozzá kapcsolódó endoszkópos torony vételezését szeretnék megoldani.

A kórház dolgozóinak derekas kiállását, az elmúlt időszak megpróbáltatásaiban, köszönte meg, elöljáróban Pócs János országgyűlési képviselő. Mint elmondta, a covid idején is elsőként támogattak és most is ezt szeretnék tenni, saját erőből a csont sűrűségmérő eszköz vásárlásához, 500ezer forintos támogatást biztosítanak, ami nem róla szól, hanem sokkal inkább az első lépés megtételéről.  Valójában egy összefogásról, ahogy a járvány kezdetén is, az első támogatást számtalan anyagi felajánlás követte, civilek, szervezetek, önkormányzatok és vállalkozások részéről, és ez fog következni most is – jelentette ki. Kérte, legyünk minél többen támogatók, mert a döntéshozók, ha látják a helyi szintű összefogás nagyságát, akkor hatékonyabban érhető el, a kormányzat támogatása is az ügyhöz.

Dr. Csiki Zoltán még kiegészítette azzal az elhangzottakat, hogy a kuratórium megszólított minden jászsági önkormányzatot, aki tud, lakosság arányosan támogassa az Jászság Egészségéért Alapítvány célkitűzéseit, és már igen sok pozitív visszajelzés érkezett.

A fontos népegészségügyi előrelépést ön is támogathatja, anyagi lehetőségeihez mérten bármekkora összeggel vagy akár adója 1%-ának felajánlásával:

„Jászság Egészségéért „Alapítvány

adószám: 19224080 – 1 – 16

számlaszám:  10200586 – 45112265 – 00000000

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?