Adomány a kórháznak

November 28-án a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház igazgatóságán szűk körű ünnepség keretében adtak át a Jászság Egészségéért Alapítvány részére fél millió forint pénzadományt.

A Jász-Plasztik Autócentrum Kft. és a Jász-Plasztik Rent Kft. idén úgy döntött, hogy az ügyfeleknek eddig juttatott apró ajándékok helyett koncentráltan támogatnak egy konkrét, a közösségnek kiemelten fontos ügyet, nevezetesen kórházaknak adományoznak egységesen fél-fél millió forintot – tudtuk meg Kovács Róbert üzletág vezetőtől, akit marketinges munkatársai mellett elkísért az ünnepségre Kasza Lajosné, Gizella asszony a tulajdonos család képviseletében.

Minden város egészségügyi intézményét támogatják, ahol autószalont üzemeltetnek. Jászberény mellett Budapest, Eger, Veszprém és Nyíregyháza egészségügyi intézményeinek ajánlották fel az említett összeget.

A cégcsoport vezetősége úgy véli, hogy ezáltal a dolgozóikat is támogatják, hiszen mindenki igénybe vesz egészségügyi szolgáltatást.

Dr. Sinkó-Káli Róbert főigazgató köszönetét és örömét fejezte ki a kórháznak juttatott támogatásért. Elismerőleg szólt a jászsági cégekről, amelyeknek a társadalmi szerepvállalása kiemelkedő. Konkrét példákat is említett, amikor munkájukat segítette a közelmúltban egy-egy támogatás. Legutóbb korszerű szemnyomásmérő készülékkel lettek felszereltebbek.

Az adomány felhasználásának legjobb helyéről/módjáról a Jászság Egészségéért Alapítvány kuratóriuma dönt majd soron következő ülésén, tájékoztatott Márkus Andrásné, a kuratórium elnöke.

Szerző:
Gergely Csilla
Halász Lajos

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?