Két pontot érő győzelem

A női röplabda NB I rájátszásának második fordulójában a Jászberény VT megszerezte szezonbeli második győzelmét. A DSZC-Eötvös DSE ellen nagy küzdelemben 3-2-re nyertek a lányok, s ez két pont megszerzését jelentette a csapat számára.

Március 25-én, pénteken este a DSZC-Eötvös DSE volt a Bercsényi Játékcsarnokban a JVT ellenfele. Az 5-8. helyért folyó rájátszásban – az alapszakaszbeli eredményekből kiindulva – várhatóan ez a két csapat dönti majd el egymás között a 7-8. hely sorsát. Azaz, mindkét együttes számára nagyon fontos találkozó volt a jászberényi összecsapásuk.

Végig nagy küzdelem jellemezte a találkozót, melyen a vendégek szereztek vezetést, majd fordított a Deme-csapat. A vendégek azonban egyenlíteni tudtak, s így döntő szettben dőlt el a találkozó sorsa.

Jászberény VT – DSZC-Eötvös DSE 3-2 (–19, 21. 23, -21, 11)

Jászberény VT: Sándor Renáta 17, Imre Eszter 2, Bleicher Nóra 2, Sléder Kitti 16, Juhász Viktória 2, Kovács Dorka 2. Liberók: Lagzi-Kovács Maja, Hajdu Lili. Cserék: Faragó Fanni 4, Rácz Márta 2, Berényi Lora.

Vezetőedző: Deme Gábor. Másodedző: Tumpech Ádám.

DSZC-Eötvös DSE: Victoria Paige Young 17, Takács D. Orsolya 1, Debora Ribeiro Araújo 33, Fehér Anna 12, Tóth Kinga 5, Béni Kitti 2. Liberó: Fehérvári Vivien. Cserék: Juhász Fanni 2, Berza Fanni 4, Pálfi Kitti.

Vezetőedző: Szombathy András.

A találkozót követően a klub honlapján Deme Gábor vezetőedző így értékelte a látottakat: – Remekül játszottak a lányok és nagyon akartuk a győzelmet – aminek az értékét növeli, hogy a vendégek két légiósa ismét nagyszerű napot fogott ki. Nálunk viszont mindenki hozzátette a magát, de nálam őszintén szólva Sléder Kitti volt a legjobb. Kellett a lányok lelkének ez a győzelem. A nyitásfogadásunkkal még mindig sokszor akadt problémánk, de azért javult valamennyire. Sajnos nem tudtam pihentetni a lányokat az U19-es mérkőzésekre, amelyeknek a legjobb hat közé jutás lesz a célja, de bízom benne, hogy felszívják majd magukat vasárnap a lányok. Annak az oka pedig, hogy ezúttal Hajdu Lili volt a második liberónk, az volt, hogy [Deme] Blanka egy kicsit elfáradt lelkileg. De ez csak egy alkalomra vonatkozott, tehát az U19-es tornán már ismét Blankára számítok liberóként és ha jól teljesít, a jövő hétvégi NB I-es meccsen is ő lép pályára Lagzi-Kovács Maja mellett ezen a poszton.

A forduló másik mérkőzésének eredménye:

CoreComm-VESC – Kispest SE 3-1 (24, 20, -22, 29)

A női röplabda NB I 5-8. helyéért folyó rájátszás állása a 2. forduló után:

  1. CoreCom-VESC (6-2) 9
  2. Kispest SE (4-3) 5
  3. Jászberény VT (4-5) 2
  4. DSZC-Eötvös DSE (2-6) 2

A rájátszás 3. fordulójában a Jászberény VT április 16-án, szombaton a Kispest SE vendégeként lép pályára. A találkozó 18.00 órakor kezdődik.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?