Hétközi kupavereségek

A hétvégi bajnoki mérkőzésekre Hepp-kupa, illetve Magyar Kupa összecsapással melegítettek a JKSE férfi kosarasai és a JVT női röplabdázói. Sajnos mindkét együttesünk kikapott, s így a férfiak búcsúztak a kupától, s a nőknek sem maradt reális esélyük a továbbjutásra.

Kedden este a Hepp-kupa 3. fordulójában a Jászberényi KSE kosarasai a velük azonos bajnoki csoportban szereplő MAFC gárdáját fogadták. Hazai pályán egyértelmű cél lett volna a továbbjutás kiharcolása, ám a találkozó másképpen alakult, mint ahogy azt reméltük.

Az első negyedben kialakult dobópárbajból ugyan még mi jöttünk ki jobban (30-25), ám a folytatásban egyre több hibával játszottak Velkeyék. A nagyszünetre már 5 pontos vendég előnnyel mehettek a csapatok (48-53), s mivel a játék képe a második félidőben sem változott, így a találkozó végén a vendégek ünnepelhették a továbbjutást. (91-98).

A mieink védekezésben és támadásban is messze elmaradtak a várttól, s hiába kaptak támogatás a nézőtérről, nem tudták megfordítani a második félidőben a találkozó állását, s így elbúcsúztak a Hepp-kupától. A találkozót követően Földi Sándor csalódottan nyilatkozott, s jelezte, lesz következménye a fegyelmezetlen, gyenge játéknak. A vezetőedző jelezte, hogy még keményebb munkára fogja a fiúkat, hogy visszataláljanak a győztes útra.

Hepp Kupa 3. forduló

Jászberényi KSE – MAFC 91-98 (30-25, 18-28, 20-21, 23-24)

 

A találkozót követő napon a JKSE vezetése a csapat nevében elnézést kért a szurkolóktól a gyenge teljesítményért és jelezte, hogy a hétvégi bajnoki mérkőzést – vasárnap 17.30 órától a TF-BP ellen – a szurkolók ingyenesen tekinthetik meg.

 

Női röplabda Magyar Kupa

Nem várhattunk csodát az NB I-ben még nyertelenül álló Jászberényi VT csapatától az extraligában 6. helyen álló újpestiek ellen. Az oda-visszavágós nyolcaddöntő első felvonását szerdán délután a Bercsényi Játékcsarnokban játszotta a két együttes. A találkozón érvényesült a papírforma, s bár fiataljaink lelkesen játszottak, egyetlen pillanatig sem lehetett kérdéses, hogy az újpestiek játszmaveszteség nélkül nyerik a mérkőzést.

Női Röplabda Magyar Kupa – nyolcaddöntő 1. mérkőzés

Jászberényi VT – Újpesti TE 0-3 (-8, -14, -8)

Mivel a továbbjutás ebben a körben már két mérkőzésen dől el, így lesz visszavágója is a párharcnak, ám ez csak formalitásnak tűnik már.

Sok ideje nem lesz pihenni a berényi lányoknak, hiszen pénteken hazai pályán a MÁV Előre SC-t fogadják. Az ellenfél négy mérkőzés után négy győzelemmel második a tabellán, azaz ezen a találkozón sem a JVT lesz az esélyes. A mérkőzés 19.00 órakor kezdődik a Bercsényi úti játékcsarnokban.

 

 

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?