Fontos mérkőzések a hétvégén

A nemzeti bajnokságban szereplő labdajáték csapatainkra nem vár könnyű hétvége. A kosarasok csoportrangadót játszanak idegenben, a röplabdás lányok végre pontot, pontokat szerezhetnek, míg labdarúgóink jó eséllyel lépnek pályára az SBTC ellen.

A Hepp Kupa vereséget egy nagyszerű bajnoki győzelemmel feledtették a JKSE kosarasai. A férfi NB I/B piros csoportjában szereplő együttes a MAFC elleni vereséget követően 30 ponttal győzte le a TF-BP gárdáját.

Most vasárnap pedig talán az eddigi legnehezebb feladat vár Földi Sándor fiaira. A nyolc forduló után hét győzelemmel és egy vereséggel listavezető otthonában lép ugyanis pályára a gárda. Egy esetleges jászberényi győzelem azt eredményezné, hogy a győzelem-vereség mutatóban utolérnénk a fővárosiakat, s kedvező helyzeten várhatnánk a folytatást.

Az előzetes hírek szerint a Bp. Honvéd, a veszprémiek és a BKG Príma Akadémia tűntek a mieink legnagyobb ellenfeleinek a csoportban, s az eddigi eredmények ezt igazolták is. A csoportrangadón csak fegyelmezett, jó csapatjátékkal lehet esélyünk a sikerre, s persze kelelnek a kiemelkedő egyéni teljesítmények is.

Férfi Kosárlabda NB I/B piros csoport – 9. Forduló

November 21. – vasárnap

15.30 óra: Bp. Honvéd – JKSE

Ludovika Aréna

 

Röplabda NB I nők

A MÁV Előre elleni vereséget követően vasárnap ismét hazai környezetben lépnek pályára a Jászberényi VT játékosai. Azt tudtuk, hogy a csoport három legjobbja ellen nem sok esélyünk van a szettgyőzelemre sem, de a többiek ellen – főleg hazai pályán – gyűjtögetni kellene a pontokat.

Vasárnap délután a Kispest SE csapata vendégeskedik majd a Bercsényi úti játékcsarnokban. A fővárosiak jelenleg 2 győzelemmel és 3 vereséggel az 5. helyen állnak a tabellán. A CoreComm VESC csapatát 3:0-ra, az Eötvös DSE-t pedig 3:2-re győzték le.

Jászberényben is a kispestiek számítanak majd esélyesebbnek, de jó játékkal a mieink okozhatnak sok kellemetlen percet a vendégeknek. Reméljük, hogy így lesz majd.

Női röplabda NB I – 6. Forduló

November 21. – vasárnap

17.00 óra: Jászberényi VT – Kispest SE

Bercsényi úti játékcsarnok

 

Labdarúgó NB III

Négy győzelem után Sényőn nem sikerült a pontszerzés a JFC csapatának, amely így jelenleg a 9. a Keleti-csoport tabelláján. Ahhoz pedig, hogy közelebb zárkózzunk a felsőházi csapatokhoz, vasárnap hazai környezetben mindenképpen le kellene győzni a salgótarjániakat.

A vendégek nem szerepelnek túl jól, hiszen 17 forduló után mindössze 8 ponttal a 18. helyen állnak a 20 csapatos mezőnyben. Legutóbb a putnokiaktól kaptak ki hazai pályán 3-2-re. A salgótarjániak mindössze 14 gólt szereztek eddig, s már 38-at kaptak. A papírforma egyértelműen a mieink győzelmét jelzi előre, ám, hogy jobbak vagyunk, azt a pályán kell mad érvényesíteni.

Labdarúgó NB III Keleti-csoport – 18. Forduló

November 21. Vasárnap

13.00 óra: Jászberényi FC – SBTC

Jászberényi városi stadion

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?