Idegenben szerepelnek csapataink

Mindhárom, a Nemzeti Bajnokságban szereplő labdajáték csapatunk idegenben lép pályára a hét végén. A röplabdás lányok szombaton, a kosaras és labdarúgó fiúk pedig vasárnap küzdenek majd a bajnoki pontokért.

A női röplabda NB I-ben a 7. forduló mérkőzéseit rendezik a hétvégén. A Jászberényi VT szombaton délután az Eötvös DSE vendége lesz. Alsóháti rangadó lesz ez a javából, hiszen a házigazdák 1 ponttal a hetedik, a mieink 0 ponttal a 8. helyen állnak a tabellán. Az Eötvös DSE egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, de már nyert 3 szettet, míg Deme Gábor lányai eddig minden mérkőzést 3:0-ra veszítettek el.

Papíron tehát ez az az ellenfél, aki ellen a legnagyobb esélyünk lehet szettet, szetteket nyerni, s pontot, pontokat szerezni. Ezzel együtt sem a mieink az esélyesei a találkozónak, de okozhatnak kellemes meglepetést a lányok.

Női röplabda NB I. – 7. forduló

  1. november 27. – szombat

15.00 óra: Eötvös DSE – Jászberényi VT

 

Időrendben a JFC labdarúgóinak a hétvégi bajnokija következik, melyet igen szokatlan időpontban, vasárnap 11.00 órakor kezdenek a DVTK edzőközpontjában. Az ellenfél ugyanis a DVTK II. csapata lesz. A két együttes egymás mögött a 10. és 11. helyen áll, s a csapazok között mindössze 2 pont a különbség. A mieink 26, a házigazdák 24 pontot gyűjtöttek az eddigi 18 forduló során.

A legutóbbi öt fordulóban a JFC mérlege három győzelem, 1 döntetlen és 1 vereség. míg a vendéglátóké 2 győzelem, 1 döntetlen és 2 vereség. Azaz, körülbelül azonos formában van a két gárda. Amennyiben a hazaiak győznek akkor megelőzik és a 10-en kívülre „lökik” a mieinket. Jászberényi siker esetén viszont Németh Gyula fiai az első tízben maradhatnának.

Labdarúgó NB III Keleti-csoport 19. forduló

2021.11. 28. – vasárnap

11.00 óra: DVTK II. – Jászberényi FC

 

Vasárnap este Nagykőrösön vendégszerepel a férfi kosárlabda NB I/B piros csoportjának 10. fordulójában a Jászberényi KSE csapata, A hazaiak 4 győzelemmel és 5 vereséggel a 10. helyen várják a találkozót. A mienk 6 győzelemmel és 3 vereséggel a negyedikek a tabellán. A Nagykőrösi Sólymok KE az elmúlt 9 fordulóból hatszor hazai pályán fogadta ellenfeleit és a mérleg pontosan 50%-os. Azaz háromszor nyertek, háromszor pedig kikaptak hazai környezetben a nagykőrösiek.

A mieink számára figyelmeztető, hogy a salgótarjániak és a TF-Bp mellett az NKA Pécs csapatát is legyőzték odahaza a Sólymok, míg a BKG Príma Akadémia, az Óbudai Kaszások és a Veszprém ellen vereséget szenvedtek. A JKSE eddig ötször lépett idegenben pályára és az Óbudai Kaszások mellett Földi Sándor fiai győztek Pápán és Salgótarjánban is. Két rangadót vesztettünk idegenben a veszprémiek és a Bp. Honvéd ellen.

Az előjelek a mieink sikerét ígérik, de nagy kérdés, hogy sérülés és betegség hátráltatja-e majd Földi mester dolgát. Legutóbb Várbíró és Cheter Lewis betegség miatt még nem volt bevethető, s kérdés, hogy most pályára léphetnek-e már. Ahhoz, hogy a közvetlen élmezőnyben – az első négy helyen – maradjunk, mindenképpen kell a győzelem.

Férfi kosárlabda NB I/B piros csoport 10. forduló

2021. november 28. – vasárnap

19.15 óra: Nagykőrösi Sólymok KE – Jászberényi KSE

 

 

 

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?