Egypontos siker a fővárosban a MAFC ellen

A férfi kosárlabda NB I/B piros csoportjában a hétvégén már a 12. forduló mérkőzéseit játszották a csapatok. A második helyen álló JKSE a fővárosba látogatott, ahol az elmúlt hetekben jó formába került MAFC volt a mieink ellenfele. Nagy küzdelemben nagyon fontos, egypontos sikert arattak Földi Sándor fiai, akik ezzel, megerősítették második helyüket a tabellán.

Nem várt könnyű mérkőzés a bajnokság 12. fordulójában idegenben a JKSE csapatára. A bajnokságot gyengébben kezdő, és edzőt váltó MAFC ugyanis az elmúlt fordulókban már tudásához méltó módon szerepelt. A régi-új edző, Garai Péter keze alatt jó formába lendült együttes többek között a mieinket búcsúztatta a Hepp-kupától. Ráadásul Jászberényben nyerték azt a bizonyos kupatalálkozót a fővárosiak.

A forduló rangadójára már teljes csapattal utazhattak a mieink, hiszen már Chester Lewis is a többiekkel tartott, aki felépült betegségéből, ám közel sem töltött még annyi időt a pályán, mint korábban. Viszont a pályán töltött 9 perc alatt szerzett 6 pontot, am nagyon kellett a végső sikerhez. Egyébként nagyon érdekes, izgalmas, változatos játékot hozott a találkozó. Az első, pontgazdag negyedet a hazaiak nyerték 9 ponttal (26-17). A második tíz percben már sokkal jobban védekeztek a mieink, s ennek meg is lett az eredménye. A hazaiak mindössze 13 pontig jutottak, s a nagyszünetben már csak 2 ponttal vezettek (39-37).

A harmadik negyedben végig kiegyenlített, nagy küzdelem folyt a pályán, s a MAFC 3 ponttal növelni tudta előnyét (59-54). A győztes kiléte a záró tíz percben dőlt el. A mienk ledolgozták hátrányukat és átvették a vezetést. Az utolsó „szó jogán” a házigazdák nem tudtak élni a lehetőséggel, s így a végül egylabdás találkozót a mieink nyerték 75-74-re.

Nagyon fontos győzelmet aratott Földi Sándor csapata, hiszen a csoport egyik legjobbja ellen idegenben szerezte meg a két bajnoki pontot. Mivel pedig a BKG Príma Akadémia meglepetésre vereséget szenvedett a TF-BP ellen, így a JKSE már egy győzelemnyi előnnyel áll a tabella második helyén üldözői előtt. A sorsolás szeszélye folytán pedig az idei utolsó fordulóban éppen a BKG Príma Akadémia vendégeskedik majd a Bercsényi úti játékcsarnokban. Azaz a szezon felénél biztosan a második helyen fordulhatunk, ha azt a találkozót is megnyerjük.

MAFC – JKSE 74-75 (26-17, 13-20, 20-17, 15-21)

A JKSE pontszerzői: Velkey János 19/12, Olasz Ádám 13, Miljan Rakics 12/3, Uros Rosics 8/6, Nagy Simon 8/3, Chester Lewis 6/6, Meleg Károly 6, Homoki Donát 2, Fekete Dávid 1

A találkozót követően a szakvezetők az alábbiak szerint értékelték a látottakat (forrás: mkosz.hu):

Garai Péter, a MAFC vezetőedzője: – Gratulálok a Jászberénynek a győzelemhez, de nem mehetek el szó nélkül amellett, hogy a három A csoportos játékvezető, dr. Mészáros vezetésével a meccs elején eldöntötte, hogy ezen a mérkőzésen a MAFC nem nyerhet. Ebben kollégái Sallai István és Nepp László hűen követte. Ha a valódi véleményemet mondanám el, akkor a következő mérkőzésen valószínűleg Ázsiából, az amerikai kontinensről és az űrből érkezne a küldés. Ebben a B csoportos bajnokságban hétről hétre kiélezett mérkőzések vannak, ezért elvárjuk, hogy az A csoportos kiváló játékvezetők is a szabályokból felkészülten érkezzenek. Minden tudatos hátráltatás ellenére a mi csapatunk is megtett mindent a győzelemért, ezért emelt fővel hagyhatják el a pályát.

Földi Sándor, a JKSE vezetőedzője: – Nagyon nehéz mérkőzés volt, a szerencsésebb csapat nyert, mert a végjátékban nekünk sikerült az utolsó kosarat dobni. Gratulálok az ellenfélnek és köszönöm a sportszerű játékot. Megyünk előre. A MAFC-ot nem szabad senkinek sem leírni. Sem hazai, sem idegen pályán. Nagyon jó szerkezetű csapat, nagyon jól játszanak. Boldog vagyok, hogy győztünk.

A 12. forduló további eredményei:

PVSK-CARGATE – Nagykőrösi Sólymok 93-101

BKG Príma Akadémia – TF-BP 73-88

Vasas Akadémia – NKA Pécs 79-83

Conoil Pápa KC – Budapesti Honvéd SE 63-81

Veszprémi Kosárlabda Kft. – Óbudai Kaszások 92-79

Salgótarjáni KSE – Bajai Bácska FKE 126-99

A férfi kosárlabda NB I/B piros csoport állása a 12. fordulót követően.

  1. Budapesti Honvéd SE 11 gy 1 v
  2. Jászberényi KSE 9 gy 3 v
  3. BKG Príma Akadémia 8 gy 4 v
  4. NKA Pécs 8 gy 4 v
  5. Veszprémi Kosárlabda Kft. 8 gy 4 v
  6. MAFC 6 gy 6 v
  7. PVSK-CARGATE 6 gy 6 v
  8. Vasas Akadémia 6 gy 6 v
  9. TF-BP 6 gy 6 v
  10. Nagykőrösi Sólymok 5 gy 7 v
  11. Óbudai Kaszások 4 gy 7 v
  12. Conoil Pápa KC 3 gy 8 v
  13. Salgótarjáni KSE 3 gy 9 v
  14. Bajai Bácska FKE 0 gy 12 v

Az Óbudai Kaszások és a Conoil Pápa KC egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.

A bajnokság első felének zárását jelentő 13. fordulóban – idei utolsó játéknap – december 18-án, szombaton a JKSE a BKG Príma Akadémia csapatát fogadja. A találkozó 17.30 órakor kezdődik a Bercsényi úti játékcsarnokban.

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?