Andersen Liga: előny a Lehel HC-nél

A Worm Angels – UNI Győr ETO HC találkozóval március 8-án kezdetét vette a rájátszás a jégkorong Andersen Ligában. Az alapszakaszt második helyen záró Lehel HC a hetedik Vasas SC fogadta egy nappal később, s a papírformának megfelelően le is győzte. Így az elődöntőbe jutásért két győzelemig folyó párharcban a mieink kerültek lépéselőnybe.

Az alapszakasz során hazai jégen 6-4-re, idegenben 8-4-re győzte le a Lehel HC a Vasas SC-t. A mieink a második, a vendégek a hetedik helyen zárták a bajnokság első szakaszát, s így a legjobb nyolc között, az elődöntőbe jutásért egymással kell farkasszemet néznie a két gárdának.

Március 9-én 18 órakor kezdődött a párharc első mérkőzése Jászberényben. A mieink esélyeshez méltó módon kezdtek, s a 13. percben már 3-0-ra vezettek. Fedorin Roman, Görbe Balázs és Gáspár Bence talált a fővárosiak kapujába, akik a harmad hajrájában Horácskó Márk találatával szépítettek (3-1).

A második 20 percet is a mieink kezdték jobban, s nem telt el 3 perc, már 5-1 állt az eredményjelzőn.  Fazekas Erik László és Karda Norbert Arnold volt az újabb góljaink szerzője. A vendégeknek ebben a játékrészben is csak egyszer sikerült a kapuba találniuk. A 37. perc kezdetén Szabó Bulcsú alakította 5-2-re a találkozó állását. Ebben a játékrészben bőven volt dolguk a játékvezetőknek is. Sok volt a kiállítás, s a Lehel HC-ből Nyika József végleges fegyelmi miatt ki is szállt a játékból.

A találkozó sorsa a harmadik negyed első 8 percében dőlt el végleg, amikor újabb három hazai találat született. Görbe Balázs, Fedorin Román és Karda Norbert Arnold talált a vendégek kapujába, s már 8-2 állt az eredményjelzőn. A fővárosiak dicséretére legyen mondva, a nagy hátrány ellenére sem adták fel és az 56. perc kezdetén Weiler Frigyes révén betaláltak, s ezzel kialakult a 8-3-as végeredmény.

Mondhatnánk, hogy papírforma eredmény született, de az eredmény nem tükrözi igazán, hogy mekkora küzdelem folyt a pályán. Néhány érdekes adat ennek bizonyításaként:

Kapura lövések: (11:13, 5:18, 7:13) 23:44

Azaz, a vendégek majd kétszer annyit próbálkoztak, de a mieink sokkal nagyobb hatékonysággal fejezték be támadásaikat. No meg persze kellett a jó kapusteljesítmény is. Kiállítások: (6:2, 33:4, 6:6) 45:12

Emberelőnyben töltött idő: 7 perc 19 másodperc illetve 18 perc 1 másodperc

Gól emberelőnyben: 4/3 illetve 9/1

Ez nagyszerű mutató mind támadásban, mind védekezésben, de ennyi emberhátrány egy jobb csapat ellen végzetes lehet, azaz sokkal fegyelmezettebben kell játszani a fiúknak a folytatásban.

A klub facebook oldalán a csapat vezetőedzője, Rusznyák Szilárd így értékelte a látottakat:

– Nagy izgalmakkal vágtunk neki az első rájátszás meccsnek. Nagyon jó volt az első harmad első tíz perce, az történt amit el terveztünk de utána szétesett a játékunk és elkezdtünk fegyelmezetlenek lenni. Egy rájátszásban ez nem fordulhat elő. Meccsről meccsre kell építkeznünk és minden meccsen jobb teljesítményt nyújtani és kiküszöbölni a hibáinkat. A kapusunk fantasztikusan védett! Gratulálok a csapatnak! Köszönjük a szurkolóink támogatását! Szeretnénk megkérni őket, ha tudnak jövő héten kísérjenek el minket idegenbe is és teremtsenek hazai pá

A negyeddöntők további eredményei:

Worm Angels – UNI Győr ETO HC 2:6

FTC-Telekom – DAB-ASP 7-4

MAC Ikonok – Goodwill Pharma Szeged 7-8

A második mérkőzések időpontja:

március 16. – szombat

15.15 óra: DAB ASP – FTC-Telekom

18.30 óra: UNI Győr ETO HC – Worm Angels

19.00 óra: Goodwill Pharma Szeged – MAC Ikonok

21.00 óra: Vasas SC – Lehel HC

Hajrá Lehel HC!

Fotó: Gémesi Balázs

 

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?