Hazai pályán a kosarasok, idegenben a labdarúgók

Az NB I/B piros csoportjában szereplő JKSE kosarasai szombaton a PVSK-CARGATE gárdáját fogadják, míg a JFC labdarúgó az NB III Keleti-csoportjában, a tavaszról előre hozott 20. fordulóban Törökszentmiklóson szerepelnek.

A férfi kosárlabda NB I/B piros csoportjában még három fordulót játszanak idén a csapatok. A Jászberényi KSE együttese legközelebb december 4-én lép pályára, amikor Földi Sándor fiai a PVSK-CARGATE együttesét fogadják.

A két gárda között mindösszesen egy győzelemnyi a különbség 10 fordulót követően. A mieink 7 győzelemmel és 3 vereséggel a negyedik, a pécsiek 6 győzelemmel és 4 vereséggel az ötödik helyen állnak a csoport tabelláján. Azaz mindkét együttes számár nagyon fontos találkozóról van szó.

Nálunk a hírek szerint ismét pályára léphet majd Várbíró Gergő és Chester Lewis is, akik betegség miatt hagytak ki több találkozót is. Velük együtt sokkal nagyobb rotálási lehetősége Földi Sándornak. A mieink hazai pályán háromszor győztek és egyszer szenvedtek vereséget. A pécsiek idegenbeli mérlege: 1 győzelem és 3 vereség. Jó rávezetés lesz ez a találkozó a MAFC elleni idegenbeli és a BGK Príma Akadémia elleni hazai rangadó előtt.

Mindkét együttes győzelemmel hangolt a találkozóra. A pécsiek hazai pályán nagy küzdelemben verték 89-87-re a TF-BP csapatát, míg a mieink Nagykőrösön arattak 31 pontos (70-101) győzelmet.

Férfi kosárlabda NB I/B piros csoport – 11. forduló

2021. december 4. – szombat

17.30 óra: Jászberényi KSE – PVSK-CARGATE

 

Labdarúgó NB III Keleti-csoport

Labdarúgásunk harmadik vonalában a hétvégén egy tavaszról előrehozott fordulót bonyolítanak le, s ezzel zárul a 2021/2022-es szezon első fele. A JFC annak reményében kezdte ezt a bajnoki szezont, hogy az első nyolc között végez majd csapata. Jó kezdés után volt egy meglehetősen mély hullámvölgye a gárdának, majd a félszezon hajrájában ismét magára találtak az együttes.

Az újonc Törökszentmiklós ellen idegenben is a mieink számítanak esélyesnek, hiszen a hazaiak az eddigi 19 forduló alatt csak 8 pontot gyűjtöttek. Az viszont figyelmeztető jel lehet, hogy a 8 pontjukból hatot a legutóbbi öt fordulóban gyűjtöttek be. Ezen időszakban megszerezte első győzelmét a törökszentmiklósi alakulat, s három döntetlen mellett csak egyszer szenvedtek vereséget.

Ennek ismeretében is kötelezőnek számít a mieink számára a győzelemért járó 3 pont megszerzése. Ezzel tovább stabilizálhatják helyüket a középmezőny elején. A bajnokság első fordulójában Jászberényben találkozott egymással a két csapat, s akkor 4-0-ás jászberényi siker született. Szanyi Krisztián, Muhari Zoltán, Erdős Gábor és Tóth Olivér szerezte a mieink góljait.

Labdarúgó NB III Keleti-csoport – 20. forduló

2021. december 5. – vasárnap

13.00 óra: Törökszentmiklósi FC -Veteriner – Jászberényi FC

 

 

 

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?