Ez férfimunka volt – jöhet a MAFC!

Az NB I/B-s felnőtt férfi kosárlabdabajnokság piros csoportjában vasárnap egy időben rendezték az alapszakasz utolsó fordulóját. A JKSE ki-ki mérkőzést vívott a BKG Príma Akadémia ellen, s nagyszerű második félidejének köszönhetően csapatunk megszerezte azt a győzelmet, amely a 6. helyet jelenti számunkra, s a negyeddöntőben majd a MAFC lesz az ellenfelünk.

Pedig nem kezdődött nekünk jól a találkozó, hiszen már az első percben elveszítettük egyik irányítónkat. Dunai Zétény az alapvonal közelében került a parkettra és nem is tudott saját lábán távozni a pályáról. Remélhetőleg sérülése nem súlyos, mert fontos feladata lenne még a bajnokság rájátszásában és a Hepp Kupa négyes döntőjében is.

A váratlan sérülés egy kicsit megzavarta a mieinket. A hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést és 4-5 ponttal vezettek is, egészen a negyed hajrájáig. Akkor viszont Miljan Rakic fiai fordítottak és 22-21-re a JKSE vezetett az első tíz perc után.

A második negyedben „őrült” dobóverseny kezdődött a csapatok között, s ebből a hazaiak jöttek ki jobban. tíz perc alatt nem kevesebb, mint 64 (!) pont született, s mivel ebből a hazaiak tízzel többet szereztek, mint a mieink, így a félidőben 9 ponttal már a BKG Príma Akadémia állt jobba (57-48).

A nagyszünetben Miljan Rakic rendezte a fejekben csapata védekezését, amely sokkal agresszívabb és hatékonyabb lett. Ennek eredményeként 7 ponttal tudták Olasz Ádámék csökkenteni ellenfelük előnyét. Ezúttal nem maradt az öltözőben a nagyszünetet követően a csapat, ahogy az az utóbbi időben többször is megtörtént. Küzdöttek, harcoltak játékosaink és ennek meg is lett az eredménye (71-69).

A záró tíz perc első felében még 3-4 ponttal vezetett a hazai csapat, ám jött az újabb fordulat, s a mieink átvették a játék irányítását. Továbbra is nagyszerűen védekeztek Ivosevék, s támadásaikat is rendre kosárral fejezték be. Az egyre többet hibázó ellenfél pedig nem tudta a lépést tartani Kucsoráékkal (89-95).

Egy meglehetősen felemás alapszakaszt zártunk egy nagyszerű győzelemmel, melynek köszönhetően elkerültük a rájátszás első fordulójában, a negyeddöntőben a két pécsi csapatot. A sort azt a MAFC-ot hozta utunkba, akikkel a három győzelemig tartó rájátszás előtt a Hepp Kupa elődöntőjében is megmérkőzünk majd a hétvégén a Tüske csarnokban. Azaz műegyetemista napok kezdődnek a mieink számára. Bár a pályaelőny a fővárosiaké lesz, nem vagyunk esélytelenek, mert a MAFC egyáltalán nem tűnik legyőzhetetlennek.

BKG Príma Akadémia – Jászberényi KSE 89-95 (20-21, 37-27, 14-21, 18-26)

A jászberényi pontszerzők: Kucsora Csaba 22/9, Olasz Ádám 17, Ivosev Tamás 16/3, Uros Rosic 12/3, Csík Richárd 10/6, Mester Márk 6/6, Homoki Donát 5/3, Meleg Károl 4, Kovács Vilmos 3/3.

A csapatok szakvezetői az alábbiak szerint értékelték a látottakat (forrás: mkosz.hu):
Dr. Nagy Ágoston, a JKSE vezetőedzője: – Jól támadtunk a meccs nagy részében, de a védekezésünk megbosszulta magát most is. Túl sok felelőtlen döntés volt és a küzdelemnek a nyomát sem lehetett látni a vészhelyzetben. Mostantól az ilyen flegmaság nem maradhat a pályán, ha nyerni akarunk. Elszalasztottuk a hatodik helyet.

Rakic Miljan, a JKSE vezetőedzője: – Két különböző félidőt mutattunk a mai mérkőzésen. Az első félidőben lemaradtunk védekezésben, de a támadásunk egész jó volt. A második félidőben több koncentrációval javítani tudtunk a védekezésünkön, amire készültünk a héten. Támadásban agresszívak maradtunk, mozgattuk a labdát és 26 gólpasszt osztottunk ki, ami azt hiszem a rekordunk ebben a szezonban. Igazából ez egy csapat győzelem volt. A játék minden elemében feljebb tudtunk lépni a második félidőben. Sok sikert kívánok a BKG csapatának a szezon hátralévő részében, ez egy jó mérkőzés volt!

A 26. forduló további eredményei:

PVSK-Veolia – NKA Pécs 82-91

PHOENIX-MT Fót – Salgótarjáni KSE 88-80

MAFC – Vasas Akadémia 74-66

DEAC U23 – Veszprémi Kosárlabda Klub 88-64

Ceglédi KE – Óbudai Kaszások 90-86

TF-BP – Nagykörösi Sólymok KE 85-79

Az NB I/B piros csoport alapszakaszának végeredménye:

  1. NKA Pécs 24 gy 2 v
  2. PVSK-VEOLIA 21 gy 5 v
  3. MAFC 17 gy 7 v
  4. Vasas Akadémia 18 gy 8 v
  5. DEAC U23 17 gy 9 v
  6. Jászberényi KSE 14 gy 12 v
  7. BKG Príma Akadémia 12 gy 14 v
  8. Ceglédi KE 12 gy 14 v
  9. Salgótarjáni KE 12 gy 14 v
  10. TF-BP 10 gy 16 v
  11. PHOENIX-MT Fót 9 gy 17 v
  12. Óbudai Kaszások 7 gy 19 v
  13. Nagykörösi Sólymok 5 gy 21 v
  14. Veszprémi Kosárlabda Klub

Az alapszakaszt követően a negyeddöntőkkel és a play outtal folytatódik a bajnokság.

A három győzelemig tartó negyeddöntők párosítása:

NKA Pécs – Ceglédi KE

PVSK-VEOLIA – BKG Príma Akadémia

MAFC – Jászberényi KSE

Vasas Akadémia – DEAC U23

A bajnoki folytatás előtt, a hétvégén, április 8-9-én, a Hepp Kupa 4-es döntőjét rendezik a Tüske csarnokban. A program:

április 8. – szombat

11.30 óra: MAFC – Jászberényi KSE

14.00 óra: PVSK-VEOLIA – BKG Príma Akadémia

április 9. – vasárnap

11.30 óra: az előző napi két vesztes mérkőzése a 3. helyért

14.00 óra: az előző napi két győztes mérkőzése az 1. helyért

Hajrá JKSE!

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?