A projektzárón okos zebrát adtak át

Az Okos eszközökön alapuló kulturális és közösségi fejlesztés Jászberényben elnevezésű projekt zárását tartották március 31-én pénteken délelőtt a Posta előtti gyalogos átkelőhelynél.

A helyszín megválasztása nem véletlenszerűen történt, hiszen projekt keretében három helyen, az 1-es számú Posta előtt a 32-es úton, a Bercsényi úton az iskolánál és a Nagykátai úton a vasúti átjáró előtt építette ki a Safecross okoszebrát a debreceni Pearl Enterprises Kft.

A projekt keretében korábban már átadták a MEMO Interaktív szabadtéri fejlesztő játékot a Margit-szigeten. Az interaktív játék a finn Lppset/Yalp termékcsoportba tartozik. A kültéri játékok telepítése gumi- és sportburkolatra történik. A termékek vandálbiztosak. A játszótéri számítógépes interaktív játék gyorsan a fiatalok kedvencévé vált.

Ahogy az az okospadok is, melyek közül az egyik a Margit-szigetre került, míg a másik a Lehel Vezér Gimnáziummal szembeni parkba. A See City Okospad egy új generációs okospad, amely a napenergia felhasználásával nyújt megoldást a növekvő városiasodás kérdésére. A SE a City okospad a mobiltelefonok számra USB és vezeték nélküli töltővel van ellátva, internet elérési pontként működik és érzékelői segítségével adatgyűjtésre is alkalmas.

A március 31-én zárult projekttel kapcsolatban Hegyi István, a Városfejlesztési Iroda vezetője elmondta, hogy az részben EU-s támogatással valósult meg. Az önkormányzat 31,6 millió forintot nyert pályázaton a megvalósításhoz, amely összességében mintegy 40 millió forintba került.

A projektzárón megjelent Szűcs Alfréd, a Pearl Enterprises Kft. értékesítési vezetője is. Érdeklődésünkre elmondta, hogy több mint 200 okoszebrát telepítettek már, de Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyében elsőként Jászberényben kaptak erre megbízást.

– Elmondhatom, hogy a tapasztaltok nagyon jók az okoszebrákkal kapcsolatban. Ahová eddig telepítettük ezeket, azóta ott baleset nem történt – mondta Szűcs Alfréd.

Vélemény, hozzászólás?