Magabiztos kosaras siker Óbudán

A férfi kosárlabda NB I/B piros csoportjában szereplő Jászberényi KSE szombaton az Óbudai kaszások vendégeként lépett pályára és jó játékkal 14 pontos győzelmet aratott.

Az Óbudai Kaszások négy egykori jászberényi játékossal – Fekete Viktor, Vas-Teplán Miklós, Czirbus József és Ruják Bence – várták a mieinket az NB I/B piros csoport 3. fordulójának mérkőzésére. A pécsi fiatalok elleni nem várt vereséget követően ezúttal ismét szebbik arcát mutatta csapatunk és végig vezetve, magabiztos játékkal gyűjtötte be második győzelmét.

Az első 10 percben a csapatok nem sokat törődtek a védekezéssel, s ennek eredményeként nem kevesebb, mint 53 (!) pont esett. Az előny pedig nálunk volt, hiszen 24-29 állt a eredményjelzőn. A második negyedben mindkét alakulat sokkal jobban védekezett. A mieink csak 11 pontot engedélyeztek ellenfelüknek, s a különbség a két gárda között a nagyszünetre 13 pontra nőtt (35-48).

Nem változott a játék képe a második félidőben sem. A mieink őrizték előnyüket, sőt vezettek már 21 ponttal is. A záró negyedben a házigazdáknak sikerül a különbséget csökkentenie, s így végül 17 pontos, megérdemelt jászberényi siker született (73-87).

A találkozó legjobbja Chester Lewis volt, aki 18 pontja mellett 10 lepattanóval és 10 gólpasszal, összesen 36 Val-lal zárta a mérkőzést. Mindenképpen említést, hogy a 10 pályára lépő jászberényi kosaras közül mindenki szerzett pontot a találkozón.

Óbudai Kaszások – Jászberényi KSE 73-87 (24-29, 11-19, 18-22, 20-17)

A jászberényi pontszerzők: Chester Lewis 18/6, Olasz Ádám 17, Nagy Simon 12/9, Meleg Károly 11, Rosic Uros 8/6, Miljan Rakics 6, Homoki Donát 6, Várbíró Gergő 4, Fekete Dávid 3/3, Velkey János 2.

A két veztőedző az alábbiak szerint értékelte a találkozót (forrás: mkosz.hu):

Armaghani Saeed, az Óbudai Kaszások vezetőedzője: – Sajnos első perctől kezdve a védekezésünkkel volt probléma és ezt cipeltük végig a mérkőzésen, a hétköznapokon nagyon sokat foglalkozunk a védekezéssel, de ma egyáltalán nem látszott a csapatunkon és ezen kell változtatni és sokat dolgozni. Különben gratulálok a Jászberény csapatnak, végig kézben tudták tartani a mérkőzést és megérdemelten nyertek.

Földi Sándor, a JKSE vezetőedzője: – Egy jó mérkőzést játszottunk, a végjátékban sikerült elszakadnunk. Talán picit jobban védekeztünk és több lepattanót szedtünk. Véleményem szerint megtaláltuk azt az embert aki 1:1-ben megtudta bontani mélységben a védekezést. Ez Chester Lewis volt, az ő kipasszaiból és befejezéseiből építkeztünk.

A 3. forduló további eredményei:

MAFC – BKG Príma Akadémia 81-66

Budapesti Honvéd SE – Vasas Akadémia 94-79

Conoil Pápa KC – TF-BP 76-80

Veszprémi Kosárlabda Kft. – Salgótarjáni KSE 114-81

Vasárnapi mérkőzés:

Nagykőrösi Sólymok KE – RKA Pécs

Hétfői mérkőzés:

PVSK-Cargate – Bajai Bácska FKE

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?