Nagy verést kapott a JKSE a Covid-19 után

A Covid-19 járvány miatt két egymás utáni mérkőzése is elmaradt a férfi kosárlabda NB I/B piros csoportjában szereplő Jászberényi KSE csapatának. Nagy kérdés volt, hogy a kényszerszünet után a Vasas Akadémia elleni idegenbeli találkozón mire lesz képes az együttes.

A közvetlen élmezőnybe tartozó két együttes őszi mérkőzését Jászberényben a mieink nyerték 71-65-re. Velkeyék a második helyről várták a kényszerszünet utáni folytatást a Vasas Akadémia otthonában. A házigazdák a veszprémiekkel, a pécsiekkel és a BKG Príma Akadémiával a 3-6. helyért vannak nagy versenyben.
Nos, a mérkőzésen gyorsan kiderült, hogy a Covid-19 miatt vagy nem, ezúttal a JKSE nem tudott jó teljesítményt nyújtani, s a Vasas Akadémia végig vezetve 32 (!) pontos különbséggel is megérdemelten szerezte meg a győzelmet.
Sok szót nem érdemes a találkozóra pazarolni, mert a játék minden elemében jobb volt az ellenfél. Csődöt mondott a mieink védekezése, s dobáshatékonyságunk még a 40%-ot sem érte el. Ennek pedig nem lehetett más a vége, mint vereség. Igaz, annak mértéke mindenképpen meglepetés.

Vasas Akadémia – Jászberényi KSE 103-71

A JKSE pontszerzői: Kucsora 14/6, Rosic 11/6, Dukic 8, Nagy 7/3, Lewis 6, Meleg 6/6, Homoki 6, Várbíró 5, Velkey 4, Olasz 4,

A találkozó után, érthetően, a hazaiak értékelték a látottakat elégedettebben (forrás: mkosz.hu):

Evangelos Ziagkos, a Vasas Akadémia vezetőedzője: – Gratulálok a játékosaimnak ehhez a győzelemhez, hiszen végig tudtuk irányítani a mérkőzésen. Nagy siker ez számunkra, hiszen továbbra is fontos hiányzóink vannak, azonban akkor fog sokat érni, ha a szerdai mérkőzésen is győzedelmeskedni tudunk. Sokat készültünk erre a találkozóra, s azt hiszem, hogy annak köszönhető ez a különbség, hogy kitudtuk használni ellenfelünk védekezési hibáit. Közösen nyertünk ma, s ezt a győzelmet szeretnénk Bagó Martinnak ajánlani, bízunk benne, hogy minél előbb vissza tud térni a parkettre. Sok sikert kívánok a jászberényi csapatnak a szezon hátralévő részére!

Földi Sándor, a JKSE vezetőedzője: – Voltak problémáink, viszont ez nem igazolás arra a játékra, amit ma mutattunk. Tragédia az, amit csináltunk. Hiába dobtunk gyenge játékkal negyvenegy pontot az első félidőben, több mint ötvenet kaptunk. Sokkal jobban kell védekeznünk, így nem lehet hozzáállni a játékhoz. Nem tudom mi a probléma, muszáj mielőbb kielemeznünk, hiszen COVID-tól függetlenül volt időnk felkészülni, hiába a nagy rotációnk ezt nem tudjuk kihasználni. Ma szégyelltem magam a teljesítményünk miatt.

Boros Márk, a Vasas Akadémia játékosa: – Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, viszont a Jászberénynek is, hiszen a COVID szünetük után is mindent megpróbáltak, viszont sajnos sokat kivett ez belőlük. Szerencsére mi jól megvalósítottuk azokat a dolgokat amiket kértek tőlünk, így azt gondolom megérdemelten nyertünk ma. További sok sikert kívánok a Jászberénynek!

Kucsora Csaba, a JKSE játékosa: – Nagyon enerváltan játszottunk, talán az utolsó negyed volt az, ahol értékelhető teljesítményt tudtunk nyújtani. A védekezésünk gyenge volt, egy az egy ellen nem tudtuk tartani a Vasas játékosokat. Sajnos ez nem a mi napunk volt.

A 19. forduló további eredményei:
Salgótarjáni KSE – TF-BP 71-82
MAFC – Óbudai Kaszások 88-79
Veszprémi Kosárlabda Kft. – Nagykőrösi Sólymok KE 98-78
Budapesti Honvéd SE – Bajai Bácska FKE 102-57
BKG Príma Akadémia – NKA Pécs 84-94

Hétfőn játsszák:
Conoil Pápa KC – PVSK-CARGATE

A férfi kosárlabda NB I/B piros csoport állása:
1. Bp. Honvéd SE 17 gy 1 v
2. Jászberényi KSE 13 gy 4 v
3. NKA Pécs 14 gy 5 v
4. Vasas Akadémia 12 gy 6 v
5. Veszprémi Kosárlabda Kft. 12 gy 6 v
6. BKG Príma Akadémia 12 gy 7 v
7. TF-BP 10 gy 9 v
8. MAFC 9 gy 10 v
9. Óbudai Kaszások 8 gy 11 v
10. Nagykőrösi Sólymok SE 8 gy 11 v
11. PVSK-CARGATE 7 gy 11 v
12. Salgótarjáni KSE 4 gy 15 v
13. Conoil Pápa KC 3 gy 14 v
14. Bajai Bácska FKE 0 gy 19 v

A JKSE legközelebb február 11-én pénteken lép pályára, amikor a Salgótarján

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?