A Jászkürt fogadótól a Csiri kocsmáig

A fenti címmel jelent meg Kiss Erika helytörténeti kutató legújabb könyve, melynek bemutatóját szeptember 14-én a Szolnoki Szakképzési Centrum Klapka György Technikum és Szakképző Iskola tanéttermében tartanak.

A Jász Helytörténeti Kör és a Jászapátiak Baráti Egyesülete kiadásában jelent meg Kiss Erika új könyve, melyben a Jászság vendéglátásának a történetét dolgozza fel. A könyv előszavában Bobák József, a Jászsági Vendéglátók Egyesületének elnöke a következőket írta:

„Hosszú , kitartó kutató-, és gyűjtőmunka eredményeként állította össze Kiss Erika újságíró, helytörténeti kutató ennek a hiánypótló könyvnek az anyagát, amely a Jászság vendéglátásának történetét dolgozza fel mintegy 300 évnyi visszatekintéssel. Meggyőződésem, hogy értékes, egyedi kultúrtörténeti munka, amihez hasonló eddig még nem jelent meg ebben a témakörben”

A könyv ünnepélyes bemutatója szeptember 14-én, 16 órakor kezdődik a Szolnoki Szakképzési Centrum Klapka György Technikum és Szakképző Iskola Kossuth úti tanéttermében, az egykori Morgó Iskolában. A megjelenteket Budai Lóránt polgármester köszönti, majd a könyvet Bobák József gasztronómus mutatja be.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?