Bennmaradást érő győzelem

A női röplabda NBI alsóházi rájátszásának 5. fordulójában sorsdöntő mérkőzést játszott  szombaton koradélután a Jászberény VT csapata. A PTE-PEAC elleni idegenbeli siker ugyanis a berényi gárda biztos bennmaradását jelentette volna, s el is érték ezt Deme Gábor lányai.

Az alapszakaszban a pécsiek nyertek Jászberényben 3:0-ra, míg Pécsen a mieink bizonyultak jobbnak 3:2-re. Az alapszakaszt a a PTE-PEAC a 6., mag a Jászberényi VT a 7. helyen zárta.

Az alsóházi rájátszásban a 4-7. helyért játszanak a csapatok és amint az várható volt, a jászberényi és a pécsi együttes egymás között döntötte el, hogy ki marad biztosan az NB I-ben, s kinek kell osztályozót játszani mindezért.

A pécsi találkozót a mienk kezdték kedvezőbb helyzetben, hiszen a két együttes jászberényi találkozójának pontjait, amely a pécsiek betegsége miatt elmaradt, a szövetség illetékes bizottsága 3-0-val a JVT javára írta. Az első játszmában még a hazaiak akarata érvényesült, akik 25-21-re meg is nyerték a szettet. A folytatás azután már JVT elképzelései szerint alakult. Igaz, Csabai Szonja és Faragó Fanni sem állt a Deme-Sándor edzőpáros rendelkezésére, ám a többiek helyettük is küzdöttek. Egy 16-ra nyert szettel egyenlített a JVT, majd 18-ra, illetve 20-ra a harmadik és a negyedik felvonást is a berényi lányok nyerték. A 3-1-es siker pedig a biztos bennmaradás kiharcolását jelentette a rájátszás utolsó fordulójának eredményeitől függetlenül.

PTE-PEAC – Jászberény VT 1:3 (21, -16, -18, -20)

PTE-PEAC: Duduka 12, Újhelyi 6, Sántosi-Tóth 4, Tóth  7, Petőfi 10, Marton Gab 5. Liberó: Szerencsés. Cserék: Pokó 4, Németh 1, Székely, Magyar. Vezetőedző: Horváth Alexandra.

Jászberény VT: Juhász 9, Berényi 2, Kocsmár 7, Imre  5, Nagy 11, Sléder 12. Liberók: Mizsei, Lagzi-Kovács. Cserék: Horváth, Csiki 2, Hajdu 4. Vezetőedző: Deme Gábor.

Deme Gábor, a JVT vezetőedzője a klub honlapján így értékelte a találkozót: – Ezúttal az első szettben sem kezdtünk olyan gyengén, ahogy szoktunk és megvolt a harci szellem a csapatban; mindenki odatette magát. Saját magunkkal foglalkoztunk, mivel előzetesen nem lehetett tudni, hogy ki fog játszani a pécsieknél. Az pedig, hogy két alapemberünk, Faragó Fanni és Csabai Szoszó nélkül tudtunk győzni idegenben, ez növeli a sikerünk értékét. Azokat a játékelemeket, amiket már hetek óta gyakorlunk, most sokszor viszontláttam a pályán. Emellett a meccs végéhez közeledve kevesebb ki nem kényszerített hibát követtünk el. Vasárnap is edzünk, a csütörtöki, a Budaörs elleni szezonzáró bajnoki mérkőzésünk pedig jó felkészülési lehetőség lesz számunkra az Országos Ifjúsági Bajnokság vasárnapi és május 1-jei fordulójára, ahol szeretnénk majd jól szerepelni. Az a célunk, hogy hosszú idő után ismét bejusson valamelyik utánpótlás-csapatunk a legjobb hat közé. Úgy gondolom, hogy ha az utánpótlás-nevelésben elkezdett munkát tovább tudjuk folytatni, akkor a következő években több korosztályban is képesek leszünk majd ezt elérni.

A női röplabda NB I alsóházi rájátszásának állása a záró forduló előtt:

  1. Budaörsi DSE (15-0) 15
  2. DSZC-Eötvös DSE, Derecske (9-8) 9
  3. Jászberény VT (7-10) 6
  4. PTE-PEAC (2-15) 0

A JVT az NB I-es alsóházi rájátszásban április 15-én, csütörtökön játssza utolsó szezonbeli mérkőzését a Budaörsi DSE ellen.

Szántai Tibor

Foto: Nagy Timi

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?