Vereséggel zárták az alapszakaszt

A női röplabda NB I-ben a hétvégén az alapszakasz utolsó fordulójának mérkőzéseit rendezték. A Jászberény VT a kispestiek elleni, idegenbeli győzelem után a táblázaton közvetlenül előtte álló Eötvös DSE csapatát fogadta március 5-én, szombaton a Bercsényi Játékcsarnokban. Hazai siker estén akár helyet is cserélhetett volna egymással a tabellán a két gárda, ám a mérkőzés végén a vendégek örülhettek.

Az alapszakasz utolsó előtti fordulójában szerezte meg első győzelmét az NB I-ben szereplő Jászberény VT. A kispestiek elleni 3-1-es siker pedig azt is jelentette, hogy az utolsó fordulóban akár el is mozdulhatott volna a tabella utolsó helyéről a gárda, ha 3-0-ra, vagy 3-1-re legyőzi hazai pályán az Eötvös DSE együttesét.

Az első szettet nagy küzdelemben nyerték a vendégek, de azt is mondhatnák, hogy a mieink veszítették el. Vezettek a mieink 23-18-ra, de a vendégeknek innen is sikerült fordítani és 29-27-re nyerték a nyitó játszmát. A második szettben viszont már nem engedte ki kezéből a kezdeményezést a JVT és egy 18-ra megnyert játékrésszel sikerült az egyenlítés. Ám ez sem dobta fel igazán a lányokat, s a vendégek brazil idegenlégiósuk, Debora Ribeiro Araujo vezérletével (31 pontot szerzett!) megnyerték a harmadik, majd a negyedik játszmát és így 3-1-re a mérkőzést is.

Jászberény VT – Eötvös DSE 1-3 (-27, 18, -19, -19)

A találkozót követően Deme Gábor, a JVT vezetőedzője az alábbiakban foglalta össze a találkozón látottakat (forrás: jbrk.hu) : – Az első szettet mi veszítettük el 23-18-ról és onnantól kezdve leépült az önbizalmunk. Habár a második játszmát megnyertük, de már akkor is akadozott a játékunk.  Az akarat és a lelkesedés megvolt bennünk, de az az igazság, hogy nagyon gyengén játszottunk. Míg az ellenfél két légiósa – de különösen a brazil – extrateljesítményt nyújtott, nálunk a nyitásfogadás nem működött és a mezőnymunkánk is nagyon gyenge volt. Mindent elkövettünk annak érdekében, hogy ezúttal győzzön az ellenfél. Sajnos a vasárnapi, a legjobb hat közé jutásért vívandó U19-es meccsekre sem nagyon tudtam pihentetni a lányokat, egyedül Hajdu Lili játszott most kevesebbet. Az alapszakaszt így tudnám összegezni: sok betegség, padló, felállás. Hektikus volt, de remélem, a rájátszásra össze tudunk állni.

 A 14. forduló további eredményei:

MÁV Előre SC – Kispest SE 3-0

Budaörsi DSE – Penta-Gödöllői RC 3-2

CoreComm VESC – TFSE 0-3

A női röplabda NB I alapszakaszának végeredménye:

  1. TFSE (40-9) 38
  2. MÁV Előre SC (39-8) 36
  3. Penta-Gödöllői RC (34-16) 29
  4. Budaörsi DSE (23-27) 19
  5. CoreComm VESC (18-28) 18
  6. Kispest SE (19-30) 14
  7. Eötvös DSE (13-37) 9
  8. Jászberényi RK (9-40) 5

 

 

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?