Ipari gyártócsarnok avatás a Scintilla Kft. telephelyén

Az elektromechanikus alkatrészek gyártásával foglalkozó Scintilla Kft. telephelyén, 1,6 milliárd forintból komplex vállalati fejlesztés valósult meg, melynek látványos hozadéka egy új, impozáns méretű üzemcsarnok. Az európai uniós támogatással, a GINOP keretében másfél esztendő alatt elkészült és infrastruktúrával felszerelt épület átadó ünnepségét, március 8-án tartották.

Az 1996-ban alapított Scintilla Mérnöki Iroda Kft. magyar, magántulajdonú családi vállalkozás. Kezdetben mérnöki tevékenységgel foglalkozott, 1998-ban lépett be a vezeték feldolgozás iparágba. A kft.-nél jelenleg elektromechanikus alkatrészek (szerelt vezetékek, csatlakozók, kapcsolók, villamos szerelvények) gyártásával foglalkoznak. A Scintilla hazai és európai telephelyű multinacionális cégek beszállítója. Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) pályázatán közel 800 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a cég. Saját forrás hozzáadásával új termelési területet alakítottak ki, növelték kapacitásukat, ezzel erősítve a beszállítói képességeiket és további lépéseket tettek az automatizálás irányában, valamint fejlesztették az Ipar 4.0 tevékenységüket.

Az új gyártócsarnokban tartott átadó ünnepségen, ami egyben a projekt zárást is jelentette, Szikra Szabolcs a Scintilla Kft. tulajdonos-ügyvezetője ismertette a nagymama garázsából indult családi cég fejlődésének történetét, az elmúlt több mint negyed évszázad alatt. Megnyitó beszéde záró részében ismertette,  a befejezett GINOP fejlesztéssel megvalósított gyártó infrastruktúra fejlesztés részleteit.

Méltatta a beruházást és köszönte a kormány támogatását beszédében, Pócs János, a Jászság országgyűlési képviselője. Véleménye szerint a fejlesztés munkahelyeket és további adóbevételt fog jelenteni a térségben.

Az európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár Rákossy Balázs köszöntőjében elmondta, a GINOP 49 százalékos forrásfedezete is segített, hogy megfontolt tervezés és gyorsan elvégzett kivitelezési munkákat követően elkészülhetett a Scintilla Kft. beruházása. Szólt arról, hogy az exportot és importot lendületesebbé tevő fejlesztés az ott dolgozók munkakörülményeit, tevékenységét is segíti, valamint a város és a régió munkalehetőségeit javítja.

Az ünnepélyes avatási ceremónia, a szalagátvágásban az államtitkár és az országgyűlési képviselő társaságában, közreműködött a cég alapító tulajdonosa Szikra István, valamint fia, az ügyvezető Szikra Szabolcs.

Az eseményt állófogadás zárta, melyet megédesített ajándékával a vállalkozás beszállító partnere, Konkoly Szabolcs a Konkoly Electro tulajdonosa, aki pörkölt tortából készíttette el a Scintilla épületét, melynek darabjait, a résztvevők mosolyogva fogyasztották el.

 

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?